YÖRESEL ÜRÜNLER MARKALAŞACAK

Başkan Mustafa Demir, ‘Üretim Atölyeleri’ kurulacağını açıkladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ‘Yerel Ürünler Projesi’, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan kabul gördü ve ‘Hibe Desteği’ aldı. Başkan Mustafa Demir, “Açacağımız Üretim Atölyeleri ile yöresel ürünlerimiz markalaşacak” dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yöresel Ürünlerin Markalaştırılması’na yönelik hazırladığı Satış ve Pazarlama Sergi Alanı Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan hibe desteği ile ödüllendirildi.  Özellikle kırsalda yaşayan kadınların üretime dahil edilerek yaşam standartlarını yükseltecek proje ile ilgili sözleşme imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yöresel gıda ile el sanatları ürünleri markalaştırılarak satış ve pazarlanmaları sağlanacak” dedi.

DESTEK TAMAM, HAYATA GEÇİRİLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in 31 Mart 2019 Seçim Kampanyası döneminde açıkladığı, seçim sonrası ise Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na(OKA) başvurusunu yaptığı Samsun Yöresel Ürünleri Markalaşıyor Projesi’nin mali açıdan üst düzey resmi makamlarca desteklenmesine karar verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü ve OKA’nın koordine ettiği 2019 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) ile Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında değerlendirilen proje, hibe desteği almaya hak kazandı. Projenin en yakın zamanda hayata geçirilmesi bekleniyor.

KADINLAR ÜRETİM SÜRECİNDE…

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, geleneksel ürün üretiminin azaldığı kırsal ilçelerde istihdam dışında kalan kadınları üretim sürecine kazandırmayı, istihdamlarını kolaylaştırmayı ve yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Samsun Yöresel Ürünleri Markalaşıyor Projesi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte nitelikli ve üretken beşeri sermayeyi geliştireceklerini, kooperatif modeliyle kurulacak sosyal girişimlerle mevcut kapasitenin artırılacağını ve kırsal kalkınmayı sürdürülebilir temellere oturtacaklarını söyleyen Demir, “Bu proje, kent ekonomisi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR’DEN MÜJDE

Projenin hibe desteği almasını memnuniyetle karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kuracakları üretim atölyeleri ile yöresel gıda ve el sanatları ürünlerini markalaştırarak satış ve pazarlamasını artıracaklarını söyledi. Atölyelerdeki üretim sürecine özellikle ev hanımlarını dahil etmek istediklerini dile getiren Başkan Demir, “Yöresel ve el sanatları ürünlerinin önemli bir kısmı kadınlarımız tarafından üretiliyor. Bu nedenle markalaşma projemiz ile kırsal alandan artan bir şekilde kente göç eden kadınlarımızın, geleneksel üretim yöntemlerini kooperatife dönüşecek üretim atölyelerinde uygulamaya koymalarını ve ekonomik gelir elde etmelerini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜRÜNLER İÇİN PAZAR VE MARKALAŞMA

Proje uygulama süresinde belirlenmiş kırsal üretim atölyelerinde diğer üretici kadınlarla bir araya geleceklerini, eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle kendilerini geliştirmelerini sağlayacaklarını ifade eden Başkan Mustafa Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Samsun’da yaşayan vatandaşlarımız tarafından dahi çok fazla bilinmeyen ancak etkili bir pazarlama planı doğrultusunda yüksek katma değer barındırma potansiyeline sahip ürünlerimiz var.  Katma değer sürecinde en önemli unsuru ise kırsalda yaşayan kadınlar oluşturmaktadır. Ürünlerin kadınlarımız aracılığıyla doğal üretim yöntemlerine sadık kalınarak pazara sunulması ve markalaşma süreciyle üretimin sürdürülebilir bir sistemde ilerlemesini arzu ediyoruz. Böylece unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ve yöresel ürünlerin belirlenmesi ve kayıt altına alınmasıyla çok değerli bir kültürel miras gelecek nesillere aktarılmış olacak. Ayrıca doğal ve yöresel ürünlere artacak ilgiyle tüketicilerimizin taleplerini de karşılamış olacağız.”

‘YERELDEN KALKINMA’YA SOMUT MODEL

Üretimleri tükenmek üzere olan ürünleri markalaştırmakta kararlı olduklarını altını çizen Başkan Demir, “Markalaşmak, hem ürünlerin satış pazarlamasının artırılması hem de kent ekonomisi için büyük önem taşıyor. Ürünlerimizi markalaştırabilirsek, ulusal ve e-ticaretle dünya pazarlarına da girebiliriz. Projemiz sayesinde kooperatiflerle yerelden kalkınma çabalarımıza, tabi ki üreticilerimizle birlikte somut bir model sunuyoruz” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz