ZABITA CORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZA GEÇTİ

İlkadım Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri İlkadım’da faaliyet gösteren fırınlarda corona virüsüne karşı hijyen ve temizlik denetimi gerçekleştirdi.

Vatandaşların sağlığını tehdit edecek unsurları kaldırma noktasında hafta sonu ilçenin dört bir yanında corona virüsüne karşı dezenfekte işlemi başlatan İlkadım Belediyesi adeta teyakkuza geçti. Halkın yoğun olarak kullandığı umumi yerlerin geçici süre kapatılmasının ardında ilçe genelinde hizmet veren fırıncılara İlkadım Belediyesi Zabıta, Ruhsat Denetim ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafında corona virüsünekarşı hijyen ve temizlik denetimi gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde ekmeklerin sağlığa uygun bir ortamda üretilip üretilmediğinin yanı sıra gramajların standartlara uygun olup olmadığı kontrol edildi. İlçede periyodik olarak gerçekleştirilen denetimler belirli periyotlarda devam ederken, vatandaşların sağlıksız gıda ürünlerinden uzak tutulması için gerekli tüm önlemlerin alınmaya çalışılıyor. Zabıta ekipleri, denetimlerde istenilen koşulları yerine getirmeyen işletmelere cezai işlem uyguluyor.

“Bu kritik noktada kimseye müsamaha gösterilmeyecek”

Denetimler kapsamında ekiplerle birlikte incelemelerde bulunan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı;” Halkımızın sağlığını tehdit edecek tüm denetimleri önemseyerek yapıyoruz. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla zabıta ekiplerimiz gece gündüz denetimlerini sürdürüyor. Standartların dışına çıkan hiçbir esnafımıza müsamaha gösterilmeyecek. Ekmek ve unlu mamullerin satışının yapıldığı işletmeleri sürekli denetliyoruz. Özellikle gıda maddeleri konusunda vatandaşların endişelerinin ortadan kalkması amacıyla denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek” diye konuştu.

“Corona virüsüne karşı teyakkuzdayız”

Ekmek satışı yapan ve unlu gıdaların yapımında bulunan işçilere maske, eldiven ve dezenfektan gibi sağlık açısından hayati önem taşıyan malzemelerin kullanılması ayrıca genel sağlık ve temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulanan Sarı;” Özellikle halkın sağlığı konusunda titizlikle duran Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’ın talimatları ile Zabıta Müdürlüğümüze bağlı tüm ekiplerimiz corona virüsüne karşı teyakkuzdayız. Halkın sağlığı için gereken tüm çalışmaları özveri ile gerçekleştireceğini söyledi.

Bunları da sevebilirsiniz