Zafer BEKTAŞ’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

24 Kasım Öğretmenler günü öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmen, mesleğe başladığı günden yaşamının sona erdiği ana kadar görevini yapmaya devam eder. Hatta öldükten sonra bile fikirleri öğrencileri aracılığıyla yaşamaya devam edecektir. Onun için Öğretmeni ölümsüzleştiren öğrencisini iyi bir şekilde yetiştirmesidir. 


Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. 


Öğretmen, yaşamını öğrencilerine adayan, onların sorunlarını ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapan, öğrencisine balık vermeyip balık tutmasını öğreten, gerektiği yerde gerekli bir biçimde davranma bilinci sergileyebilen, her zaman iyinin ve güzelin peşinde koşan Bazen Ana Bazen baba bazen arkadaş bazen kardeştir.
Cumhuriyetimizin Baş Öğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizin ruhları şad olsun. Allah mekânlarını cennet eylesin.


Bütün eğitim emekçilerinin öğretmenler gününü kutlar, içlerindeki “ışığının” hiç sönmemesini arzu ederim.
Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca sağlık ve mutluluklar dilerim.
Saygılarımla…

Zafer BEKTAŞ
İYİ PARTİ BAFRA İLÇE BAŞKANI

Bunları da sevebilirsiniz