19 Mayıs Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açıldı.

19 Mayıs Belediyesi tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen, İlçenin Yukarı Engiz Mahallesinde yaklaşık 7.500 m² alan üzerine kurulu Çocuk Trafik Eğitim Parkı açıldı.

Açılışa 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İlçe Protokolü, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Öğrenciler katıldı.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yaptığı konuşmada, 19 Mayıs İlçesine yakışır birçok projeyi hayata geçirdiklerini, Çocuk Trafik Eğitim Parkı projesinin de bunlardan biri olduğunu belirtti.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin uygulamalı trafik eğitim alabilmeleri için Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi hazırladıklarını belirten Başkan Topaloğlu; ‘’Pisti açtığımız alan yıllarca depo alanı olarak kullanılan, bu yol güzergâhına yakışmayan bir yerdi. Alanın atıl halde olduğunu gördükten sonra buraya uygun bir proje geliştirmemiz gerektiğini düşündük. Trafik eğitiminin çocuk yaşlarda verilmesi gerektiğini her zaman savunduk ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapmaya karar verdik. Projemizi hazırlayıp İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya sunduk. Sayın Bakanımız Projemizi çok beğendi ve %70’ yakın bir hibe desteği sağladı. Kalanını da belediyemiz bütçesi ile tamamladık. Trafik Eğitim Parkımız İlçemize hayırlı olsun. Desteklerinden dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya çok teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

Açılışta öğrencilere, İçişleri Bakanlığı Projesi olan ve 19 Mayıs Belediyesi tarafından hazırlanan, kırmızı düdük, tişört ve şapka dağıtıldı.

Bunları da sevebilirsiniz