BAFRA SEMPOZYUMU İÇERİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bafra Belediyesi öncülüğünde tarafından 3-6 Kasımtarihlerinde gerçekleştirilecek ’Tarihi, Kültürel ve SosyalYönleriyle Bafra’’ sempozyumu program dikkat çekici bir içeriğe sahip.

Bafra’nın tarihsel değerleri, kültürü, edebiyatı ve folklorik yapısı ile sahip olduğu zenginliklerinin irdeleneceği 1.Bafra sempozyumu, daha sonra yapılacak bilimsel araştırmalara da ışık tutacak.

Sempozyum Düzenleme ve Yürütme Kurulu tarafından açıklanan ayrıntılı programa göre, sempozyum süresince toplam 102 bilim insanı, akademisyen ve uzman tarafından 102 bildiri sunulacak.

4 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Bafra Belediyesi Konferans Salonunda açılış töreni yapılacak sempozyumdaaçılış bildirisi 15.Yüzyıldan 17.Yüzyıla Bafra Kazasının İdari, Demografik ve Ekonomik Durumu konu başlığı ile Prof. Dr. Mehmet Öz tarafından yapılacak.

Aynı gün içinde Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nin Kızılırmak, Kapıyaka, İkiztepe salonlarında sempozyumunBirinci Oturumu 14.00-15.30 ikinci Oturumu 16.00- 17.30 Saatleri arasında yapılacak.

4 Kasım Cuma yapılacak oturumlarda Antikçağda Bafra ve Çevresi (MÖ VI.-V. Yüzyıl), 1576 Tarihli Tahrir Defterine Göre Bafra’nın Mahalleleri, Bafra ve Göç, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bafra Kazasının İdari Yapısı ve Bafra ve Çevresinde Pontus Takip ve Tenkil Harekâtı gibi konu başlıkları işlenecek. Oturum Başkanlıklarını Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, Prof. Dr. Nedim İpek, Prof. Dr. Meryem Kaçan Erdoğan, Prof. Dr. Rıza Karagöz ve Prof. Dr. Fahri Sakal yapacak.

5 Kasım Cumartesi günü Turizm Fakültesinin aynı salonlarında Birinci Oturum 09.30-10.45 İkinci Oturum 11.00 -12.15,Üçüncü Oturum 14.00-15.15,Dördüncü Oturum ise 15.30-16.45 Saatleri arasında yapılacak.

Kafkasya’dan Bafra’ya Göç ve Sorunlar, Halk Kültürlerinin Mitolojik Muhtevaları ile Bafra Yörükleri, Savaş Yıllarında Bafra Nüfusu (1910-1916),16. ve 17. Yüzyıllarda Bafra’ya Ulaşan Yollar, II. Abdülhamid Döneminde Ermenilerin Zararlı Faaliyetleri Kapsamında Bafra Kazasına Dair Bir Değerlendirme, Bafra’dan Osmanlı Donanmasına Malzeme Temini, Cumhuriyet Döneminde Bafra’da Sosyal Hayat (1930-1938),Bafra’nın Sosyal ve İktisadi Gelişimi (1923-1950),Demokrat Parti Döneminde Bafra’da Siyasi ve Ekonomik Yansımalar, Bafraspor ve 1937 Yılı Türkiye Grup Şampiyonluğu, Türk Kültüründe Pide ve Bafra Pidesi,1860-1865 Yılları Arasında Bafra’da Yapılan İmar Faaliyetleri gibi konu başlıklarının yer alacağı oturumların başkanlıklarını ise Prof. Dr. Emine Dingeç, Doç. Dr. Emrah Bozok, Prof. Dr. Mustafa Çolak, Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal, Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, Prof. Dr. Selim Hilmi Özkan, Prof. Dr. Fahri Sakal, Prof. Dr. Serpil Sürmeli, Prof. Dr. Selma Ünlü Yel,Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Prof. Dr. Abidin Temizer ve Prof. Dr. Mucize Ünlü yapacak.

Birinci Bafra Sempozyumu 6 Kasım Pazar günü yapılacak değerlendirme Toplantısı ile sona erecek.

Sempozyumla ilgili ayrıntılı program, Bafra Belediyesinin bafra.bel.tr adresinden takip edilebiliyor.

Bunları da sevebilirsiniz