2019 Kunduz Güreşlerinin Tarihi Belli Oldu

Her yıl binlerce güreşseveri heyecanlı müsabakalar için bir araya toplayan Kunduz Yağlı Güreşleri’nin, bu yıl gerçekleşeceği tarih belli oldu.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, merakla beklenen 2019 Kunduz Güreşleri organizasyonu hakkında bir basın açıklaması düzenledi. Vezirköprü Kültür Sanat, Doğa ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan güreşler hakkında konuşan Başkan Edis, etkinliğin bu yıl 13 Ağustos 2019 Salı günü gerçekleştirileceğini belirtti. Düzenlenen basın toplantısına mevcut Güreş Ağası Halil İbrahim Çiçek, Altın Kemerli Güreş Ağası Bilal Acar ve organizatör Bayram Doğan da katılım gösterdi.

‘’KIRKPINAR’IN TÜM PEHLİVANLARI BURAYA GELECEK’’

Görüşmede ilk söz alan isim geçtiğimiz yıl 250 bin TL ile ağalık ihalesini kazanan Kunduz Güreşleri Ağası Halil İbrahim Çiçek oldu. Çiçek, ‘’Organizasyonumuz bu yıl 13 Ağustos Salı günü saat 09.00’da başlayacak. Kırkpınar’da bulunan tüm pehlivanlarımız buraya gelecek. Başaltında bulunan dört pehlivanımız her yıl başa çıkıyor, burada da Kırkpınar’dan 4 pehlivanımız güreş tutacak.’’ dedi.


‘’HALKIMIZ HAK ETTİĞİ GÜREŞ ETKİNLİĞİNİ İZLEYECEK’’

Kadın ve çocuk izleyenler için de yeni bir tribünün müjdesini veren Çiçek, ‘’ Kadın ve çocuklar için de bir tane tribün koyacağız. Güreş etkinliğimizi söz verdiğimiz şekilde yapmaya çalışıyoruz. Vezirköprü halkı, hak ettiği güreş etkinliğini izleyecek.’’ İfadelerini kullandı.

BAŞPEHLİVAN OLANA BİR EV BİR ARABA!

Yetişmekte olan pehlivanlar hakkında basın mensupları tarafından sorulan soruları yanıtlayan Altın Kemerli Güreş Ağası Bilal Acar ise, ‘’Başaltında ve yetişmekte olan pehlivanlarımız var. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu pehlivanlarımız daha üst klasmanlarda güreş tutacak. Bir de sözümüz var, Vezirköprümüzde yetişen güreşçi kardeşlerimizin hangisi başpehlivanlık statüsüne çıkarsa, kendisine bir daire vereceğim. Umarım yakın zamanda bir başpehlivan çıkarırız da bu sözümü de yerine getiririm. Yeni güreş ağamız da bir araba verir. Yeter ki çıksın.’’ dedi.

‘’KEYİFLİ BİR GÜREŞ MÜSABAKASI İZLEMEYİ TEMENNİ EDİYORUZ’’

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ise, toplantıyla ilgili şu açıklamalara yer verdi; ‘’Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kunduz Güreşleri organizasyonumuzu bu yıl da gerçekleştireceğiz. Önceki dönem 4 yıl üst üste güreş ağalığımızı yapan Bilal Acar aramızda. Yeni güreş ağamız Halil İbrahim Çiçek kardeşimiz de burada. Bu organizasyonu düzenleyecek olan arkadaşımız Bayram Doğan da bugün aramızda. Bizler bugün hep birlikte Kunduz Güreşleri’nin bu yılki programını istişare etmek için burada toplanıyoruz. Bu yıl güreşlerimiz Kurban Bayramı’nın 3. Gününde yani 13 Ağustos’ta gerçekleşecek. Tüm halkımızın keyifli bir güreş müsabakası izlemeyi temenni ediyoruz.’’

Bunları da sevebilirsiniz