Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci Yılbaşı Öncesi Bir Mesaj Yayımladı.

 Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi: 

 

“Bize kazandırdığı deneyimler, anılar ve duygusal izlerle birlikte bir yılı daha geride bıraktık. Hiç kuşkusuz 2021 yılı, teknolojik ve bilimsel alanda yapılan ümit verici çalışmalara olduğu kadar insanların demokratik hakları için verdikleri mücadelelere, savaşlara ve doğal afetlere de sahne oldu. 2020 yılında olduğu gibi, 2021 yılında da pandemi ile mücadele ederken; küresel ısınma seller, depremler ve yangınlar yaşarken doğanın sesine de kulak vermemek imkansız hale geldi. Ülke sınırlarını aşan bu sorunlar nedeniyle dünyanın bir ucundan öteki ucuna kadar ortak bir duygu geliştirdik. Bu ortak duygu, dilsel, kültürel farklılıkların ötesinde diğer insanlarla aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne serdi.

 

Küresel bir salgında çok sevdiğimiz insanlarla aramıza mesafe koyarken geleneksel alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Ailemizle ve dostlarımızla sohbet etmenin, tokalaşmanın nasıl bir lüks olduğunu daha iyi anladık. Zor durumda olan komşularımız için el ele verdik ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik. Ülkemizi saran salgında, ekonomik krizde, Karadeniz’de Akdeniz’de Ege’de ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşadığımız afetlerde, yaşam mücadelelerimizde atalarımızdan kalan dayanışma ve komşuluk hukukuna hiç olmadığımız kadar ihtiyaç duyduk; bağlı kaldık.

 

Yeni yılda da yerelden genele doğru değişen şartlara ve gelişmelere göre uyum sağlamamız gereken bir dönemden geçeceğiz. Bu dönemde hepimize önemli görevler düşüyor. Atakum Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz her proje sadece Atakum için değil, Samsun ve Türkiye için de önemli adımlar oluşturacak. Bütün projelerimizin her kesimden, her yaş grubundan hemşehrimize hitap etmesine önem veriyoruz. Atakum’da her bir Atakumlu’nun emeği, izi ve rengi olmalı diyoruz. Çalışmalarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi bilimsel temellere dayalı, çağdaş, sosyal hukuk devletinin gereklerini gözeterek gerçekleştirmeye ve Atakum’u tüm platformlarda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2022 yılının dayanışmamızı daha da artırarak güzel anılar biriktirdiğimiz, ülkemizde ve dünyada demokrasiden ekonomiye her alanda refah ve huzurlu gelişmelerin yaşanacağı sağlık, mutluluk dolu bir yıl olmasını diliyorum.”

 Resim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz