30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZI İNADINA DAHA DA COŞKULU KUTLUYORUZ

 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,” 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandığı, 30 Ağustos Büyük Taarruz’un 98’nci yıldönümünü gururla, onurla ve coşkuyla kutluyoruz.

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından, Mondros Ateşkesi ve Sevr Antlaşması hükümlerince emperyalist devletler tarafından yurdumuzun işgal edilmesi üzerine, Yüce Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan Kurtuluş Savaşı, 26 Ağustos 1922 yılında başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, 30 Ağustos’ta Atatürk’ün askeri dehası ve ulusumuzun kahramanlığı sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. O gün, bu şanlı zaferle asil Türk ulusu, emperyalistlere haykırmıştır:

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.”

30 Ağustos, özgürlüğe, bağımsızlığa ve milli egemenliğe duyulan inancın ve bu inancın yedi düvele haykırıldığı gündür. 30 Ağustos öyle bir zaferdir ki, Atatürk’ün zaferin ikinci yıldönümünde Dumlupınar’da kendi sözleriyle belirttiği üzere, halkın milli egemenliği teslim alması en önemlisidir.

”Efendiler, bu büyük zaferin çeşitli unsurları üstünde en önemlisi ve büyüğü, Türk milletinin kayıtsız şartsız egemenliğini eline almış olmasıdır. Bu olayın tarihimizde ve bütün dünyada ne büyük, ne verimli bir inkılâp olduğunu anlatmaya gerek görmem. Milletimizin uzun yüzyıllardan beri hanlar, hakanlar, sultanlar, halifeler elinde, onların yönetim ve baskısı altında ne kadar ezildiğini, onların hırslarını sağlama yolunda ne kadar büyük felâketlere ve zararlara uğradığını düşünürsek, milletimizin egemenliğini eline almış olması olayının, bütün büyüklüğü ve önemi gözleriniz önünde canlanır. “

Özgürlüğün, laik Cumhuriyetin, demokratik, sosyal, hukuk devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete, kuldan vatandaşa giden uzun ve çilelerle dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür.

Malum zihniyete karşı 30 Ağustos coşkumuz katlanarak artıyor

Malum zihniyetin genç nesillere kutlu zaferi unutturmak için sinsi, takiyyeci politikalarını vazgeçmeden uygulamaya koyduğunu gördükçe, bizler, Atatürk’ün yolunda demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için her geçen 30 Ağustos Zafer Bayramında inadına coşkumuzu artıracağız. Takiyyeci politikaları şimdi de pandeminin arkasına saklandı. Ayasofya’da 350 bin kişiyi yan yana toplarken pandemi yok muydu? Malazgirt Zaferini kutlarken Cumhur ittifakı olarak pandemiden muaf mıydınız? İstanbul’un fethi kutlamalarında, pandemi ara mı vermişti? İçişleri Bakanlığı neden bu etkinliklerde kısıtlamaya gitmiyor da 30 Ağustos Zafer Bayramında kısıtlamaya gidiyor? Samsun Valiliği, 30 Ağustos Zaferine giden yolda ilk kıvılcımın çakıldığı güzel şehrimiz Samsun’da örnek, coşkulu, vatansever bir kutlamaya neden imza atmaktan çekinir? 30 Ağustos Zaferinden, Atatürk’ten rahatsız olan dışarıdaki emperyalistleri anlayabiliyoruz da asıl içimizde yaşayan ve 30 Ağustos Zaferi sonucu bulundukları makamlarda oturanların nankörlüklerini kolay kolay anlayamıyoruz. Kindar nesiller yetiştirme heveslilerine bir kez daha söylüyoruz: Malazgirt Zaferi de bizim 30 Ağustos Zaferi de bizim. İstanbul’un Fethi de bizim Kurtuluş Mücadelesi de bizim. Bırakın bu ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı, halk arasına nifak sokmayı. Emperyalist dış güçlerin ekmeğine yağ sürmeyi bırakın, yerli ve milli olmayı damarlarınızda akan kanda hissedin, laflayarak değil. Ulu Önder Atatürk yine Zaferin 2.yıldönümünde Dumlupınar’da dediği gibi:

“Arkadaşlar, saraylarının içinde Türk’ten başka unsurlara dayanarak, düşmanlarla birleşerek Anadolu’nun, Türklüğün karşısında yürüyen çürümüş gölge adamlarının Türk vatanından sürülmeleri, düşmanların denize dökülmesinden daha kurtarıcı bir harekettir. Türk milletinin atalarının kutlu emaneti olan bu topraklarda tam anlamıyla efendi olarak yaşaması; ancak o lüzumsuz ve manasız olmaktan başka, varlıkları tam zarar ve felâket olan makamların yok edilmesiyle mümkün olabilirdi.”

Milletvekili Zeybek, “Bugün halkımızla birlikte, tek adam Saray rejimine karşı, milli egemenlik gücümüzü koruma ve hiçbir güce, makama, tahta teslim etmeme konusunda kararlıyız. “Zafer, zafer benimdir diyebilenlerin” mücadele ruhu ve inancıyla, emperyalistlere ve yerli işbirlikçilere karşı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma hedefi ve gayesi içerisinde mücadelemizi sürdürdük, sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en yakın silah arkadaşı İsmet İnönü ve tüm silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin aziz şehitlerini ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.” dedi

Bunları da sevebilirsiniz