KARAASLAN: 15 TEMMUZ, MİLLETİMİZİN YENİDEN DİRİLİŞ DESTANIDIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Demokrasi mücadelemizin en önemli kırılma noktalarından biri olan 15 Temmuz, kendisine boyunduruk vurmak isteyenlere ve karanlığa teslim olmayan aziz milletimizin fedakârlığı ve cesareti sayesinde bir zafere dönüşmüştür. Darbe teşebbüsü ve işgal girişimi karşısında milletimizin o gece sergilediği direnişle, hainler hayal etmedikleri bir sonla karşılaşmıştır.

45 yıldır devletimizin kılcal damarlarına sızan, gözü dönmüş hain terör örgütü FETÖ’nün bundan tam 4 yıl önce 15 Temmuz akşamı başlattığı ve tarihin en büyük ihanetlerinden biri olarak kayıtlara geçen kalkışma, milletimizin cesur karşı koyuşu sayesinde amacına ulaşamamıştır. Bugün, yediden yetmişe milletimizin her bir ferdinin yazdığı o büyük destanı yeniden yüreklerimizde hissediyoruz.

Vatan uğruna bir olan milyonlarca yürek, ölümü öldüren cesaretiyle o akşam kahramanca direnerek tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Milletimi, illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum” çağrısına, vatan aşkı göğsünde kor gibi yanan milletimiz meydanlara inerek, jetleri durdurmak için tarlalarında saman balyalarını yakarak, mermilere kafa tutarak, iman dolu göğsünü kurşunlara siper ederek cevap vermiş ve hainleri birkaç saatte bozguna uğratmıştır.

15 Temmuz; darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemirlerin, 17 yaşında şehadete gülerek yürüyen Abdullah Tayyip Olçokların, “vatan elden giderse neyimiz kalır” diyerek darbecilere karşı koyan Sevgi Yeşilyurtların destanıdır. 15 Temmuz, sayısız isimsiz kahramanın cesaret hikâyesidir, “uğruna atalarımızın bedeller ödediği vatanımızı, irademizi, demokrasimizi hainlere teslim etmeyiz” diyen kararlılıktır.

27 Mayıs’la başlayan darbeler zincirinin tüm halkaları 15 Temmuz’da kırıldı ve geriye onurlu bir zafer, günlerce gecelerce meydanları dolduran milletimizin Demokrasi Nöbetleri ile iradesine sonuna kadar sahip çıkışı kaldı. O akşam, duruşuyla hepimize cesaret veren, inancımızı daha da perçinleyen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile omuz omuza verdiğimiz mücadele ile yalnızca Türkiye demokrasisine değil dünya demokrasi tarihine de örnek olacak bir zafer kazandık.

Hain bombalarla hedef alınan TBMM’nin, tarihinde 2. defa Gazi olduğu 15 Temmuz’da Milletvekillerimizin tek bir ağızdan, milli iradenin tecelligahı Meclis’imize sahip çıkma kararlılığı milletimizin, şehirlerimizin kritik noktalarında nöbet tutmasıyla daha da pekişmiştir. Milletimizin yeniden diriliş destanı olan 15 Temmuz, milletimizi hiçbir tehdidin korkutamayacağının, hiçbir engelin yolundan döndüremeyeceğinin anlaşıldığı bir gün olarak tarihe geçmiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, canlarını vatan uğruna hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerini ebediyen koruyacaktır.”

Bunları da sevebilirsiniz