81 il, üç kıtada; Mimar Remzi Kozal…

 

Geçtiğimiz hafta Mimarlık mesleğinde 40. Yıl plaketini alan Mimar Remzi Kozal, 81 il ve üç kıtada bini aşkın binada imzası olan olabildiğince üretken bir mimar. Son derece mütevazi bir kişiliği olan Mimar Remzi Kozal, etkisi çapından çok çok yüksek birisidir.

Dostluğu aranır; dostluklarını ne kazanırım değil, ne katkım olur prensibi üzerine kurar. Yıllar sonra dahi dostları ile irtibatını kesmez. Her zaman kafasında bir şeyler vardır. Masasında bir kağıt ve kalem eksik olmaz. Daimi olarak bir şeyler yazar ve çizer… Dostları onu “Proje Adam” diye, tanımlarlar… O kendisini “sıradan sade bir mimar” olarak tanımlar…

Mimar Remzi Kozal’ın çalışma arkadaşlarından Dr. İnşaat Mühendisi Ahmet Yücesoy’un söyledikleri;

“ 40 yıl boyunca o sadece bir mimar değildi, aynı zamanda ekonomist, yazar, siyasetçi ve kendinden sonraki kuşakları eğiten bir kişisel gelişim uzmanıydı. Basra Körfezinden Karadeniz’e su yolu projesi, tasarlanacak yeni boğaz köprüsünde sükse yapacak ve turizmi patlatacak TOPHOTEL  projesi, Ege adalarını küçük Asya anakarasına bağlayacak köprü projesi, gerçekleşmeseler bile, onu gelecekte bugünün Leonardo da Vinci’si yapacaktır.

Remzi Abi, projeleri gördüm. Kalpten inandığım için yazdım. Özellikle Su Yolu projesi eninde sonunda gerçekleşmelidir.”

İnşaat mühendisi Erdener Demir’in görüşleri;

Ankara’ya gidip gelirken gördüğüm, mimari ders kitaplarına örnek olacak Remzi Abinin sihirli ellerinden çıkan Metro dinlenme tesisleri buna çok güzel bir örnek olmuş. Allah senden razı olsun büyük üstad

Bunları da sevebilirsiniz

81 il, üç kıtada; Mimar Remzi Kozal…” için bir yorum

  1. Sınıf arkadaşımız,meslektaşımız, hayat yolumuzda yön vericimiz kendisi. Bilimi rehber alan,dayanışmacı ,toplumcu ,her şartta da çoğulcu hareketi sürdüren bir demokrat …Başarılarının devamı gelecektir eminim.

Yorumlar kapatıldı.