ALAÇAM HALK PAZARINA KAYMAKAM VE BAŞKAN’DAN KORONAVİRÜS DENETİMİ

Her hafta çarşamba günleri kurulanan kapalı ve açık pazar yeri korona virüs ile mücadele tedbirleri kapsamında, geniş önlemler altında iki hafta aradan sonra tekrar açıldı. Sadece belli noktalardan girişlerine izin verilen vatandaşların önce ateşleri ölçüldü sonra Alaçam Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından maskesi olmayanlara maske dağıtıldı.

Alaçam Belediyesi tarafından pazar yerinin belli bölgelerine kurulan el dezenfektan aparatları ile vatandaşların ellerini dezenfekte etmeleri sağlanarak, görevli ekipler tarafından kimlik ve maske kontrolü yapıldı.


Çarşamba günleri kurulan pazar yerinde yapılan denetimlerde Alaçam Kaymakamı Fikret ZAMAN, Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR, Emniyet Müdür Vekili Erol Can KESKİN, Alaçam Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Radi ŞEN, Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Ertan BAŞ Emniyet mensupları, belediye görevlileri ile birlikte kapalı ve açık pazar yerinde korona virüs tedbirleri kapsamında denetim yaptılar.


Kaymakam ZAMAN ve Başkan ACAR, Pazar yerinde dolaşarak vatandaşların sosyal mesafeye uyup uymadıklarını, maske ve eldiven kullanımının mecburi takılması ve tezgahlar arasındaki mesafelere, alınan tedbirlere, vatandaşın ne kadar uyup uymadığını, yerinde denetlediler.


Kaymakam ZAMAN; “Şimdi pazarımız gayet güzel bir şekilde tertip edilmiş. Sosyal mesafe kurallarına ve diğer tedbirlere riayet ediliyor. Amacımız ceza yazmak değil. İnsanlarımızı korumaya yönelik bir mücadele veriyoruz. Tedbirlerimizi alarak dünya genelindeki musibeti yeneceğiz.” şeklinde konuştu.


Alaçam Belediye Başkanı Sayın İlyas ACAR “Halk sağlığını korumak için pazar esnafımıza gereken tedbirleri almaları için yardımcı oluyoruz. Zabıta Ekiplerimiz vatandaşlarımıza ve esnafımıza maske dağıtıyor ayrıca pazar yerinde belirlediğimiz noktalar da vatandaşlarımızın ateşleri ölçülüp, ellerini kurulan el dezenfektan aparatları ile dezenfekte etmeleri sağlanıyor.

Salgının ülkemizde görüldüğü günden bu yana korona virüsle mücadele için belediyemizin tüm olanaklarını vatandaşlarımız için seferber ettik.Bizler bu süreçte her zaman vatandaşlarımızın her zaman yanınızdayız.Dayanışma ve birlik beraberlik içinde Yüce Allah’ın izniyle bu günleri de atlatacağız .özlediğimiz günlere en kısa sürede kavuşacağız.”dedi.


Denetimin ardından hiçbir olumsuzluk ile karşılaşmayan Alaçam Kaymakamı Fikret ZAMAN ve Alaçam Belediye Başkanı Sayın İlyas ACAR tüm esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkürlerini sundular.

Bunları da sevebilirsiniz