ANASINIFI ÖĞRETMENİ MÜHİBE AKMAN BAHADIR: ‘ÇEVREYİ TANIMA VE KORUMA ADI ALTINDA ETKİNLİK DÜZENLENDİK’

Samsun Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Mühibe Akman Bahadır, “Öğrencilerimiz ile birlikte daha zengin bir eğitim için dilde ve kültürde büyümek adında Etwining Avrupa projesi kapsamında çevreyi tanıma ve koruma adı altında etkinlik düzenlendik.”dedi.

Öğrencilere alan gezileri, sosyal sorumluluk çalışmaları ile çevre bilinci kazandırmayı amaçladıklarını belirten Samsun Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Mühibe Akman Bahadır,“Kurucusu Salerno  İtalya  Scafati  “A Manzi” Primary School Olga Mosca  Daha Zengin Bir Eğitim İçin Dilde ve Kültürde Birlikte Büyümek adlı  eTwinning Avrupa projesinde  Türkiye (6) İtalya (5) Yunanistan (5) Kuzey Mekodanya (3) Ukrayna (1) ve Arnavutluk (1) ‘tan toplamda 21 farklı okuldan öğretmen ve öğrencilerin yer alıyor. Özellikle savaşlardan kaçarak göçmen yada mülteci konumuna düşen çocukları merkeze almayı hedefleyen proje. Okullarımız da diğer ülkelerden gelen öğrencilerin (Uluslararası Göçmenler) her birinin ayrı ayı bilinmesi ve değer verilmesi korunması gereken bir zenginliktir.” dedi.

‘BARIŞ AĞACI DİKME ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİK’
Bu bilinçle daha zengin bir eğitim için dilde ve kültürde birlikte projeyi büyümek adına çalıştıklarını dile getiren Samsun Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Mühibe Akman Bahadır, “Doğayı koruma ve çevre bilinci Etkinlik kapsamında buzulların erimesi, su kaynaklarının azalması, tarım alanlarının yok olması, tabiatın düzenin bozulması ve alınması gereken önlemler hakkında beyin fırtınası yapıldı. Öğrenciler ile Canik Orman okuluna gezi düzenledi. Sınıf içi etkinliklerde tohum yetiştirme etkinlikleri yapıldı ve öğrencilere üretim bilgisi kazandırıldı. Çevreyi ve doğayı koruma etkinliğinde dünya barışına dikkat çekmek için tüm ortaklar ile barış ağacı dikme etkinliği düzenlendik. Tüm dünyada kabul gören “Barış, Çeşitlilik, Adalet, Eşitlik, Özgürlük temaları anlatıldı. Daha zengin Bir Eğitim için dilde ve Kültürde Birlikte Büyümek projemiz dünya barışını amaçlıyor. Proje ortaklarımızla tüm dünya çocuklarının mutlu ve huzurlu olması en büyük ümidimizdir. Doğal güzelliklerin korunduğu çocukların özgür ve barış dolu bir dünyada yaşaması dileği ile.” diye konuştu.
Köksal ÖNER

 

Bunları da sevebilirsiniz