İstanbul’daki Samsunlular güzel şeyler yapıyor

Başkanlığını eski İstanbul İl Genel Meclisi üyelerinden eğitimci Ramazan Şensoy’un yaptığı İstanbul Yakakentliler Derneği Maltepe’deki kahvaltıda üyeleriyle buluştu

Samsun’un Yakakent ilçesinden gelerek İstanbul’a yerleşenlerin kurduğu İstanbul Yakakentliler Derneği, İstanbul’da eğitim gören Yakankentli öğrencilere verdiği burslarla da eğitime katkıda bulunuyor.

İstanbul Yakakentliler Derneği Başkanı Ramazan Şensoy ve dernek yöneticileri dernek üyeleri ve burs verenlerle Maltepe Belediyesi Seyirtepe Tesisleri’ndeki kahvaltıda bir araya geldi.

Aynı zamanda Anneler Günü’nün de kutlandığı kahvaltıda dernek aracılığıyla desteğe ihtiyaç duyan Yakankentli öğrencilere eğitim bursu veren hayırseverlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Dernek Başkanı Ramazan Şensoy yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Değerli Burs verenlerimiz, Konfederasyon, Federasyon, Kardeş Dernek Yöneticilerimiz, Muhtarım, eski ve yeni meclis üyelerim ve Yakakentliler, Yakakentli dostları, öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Burada bulunmanız çok kıymetli. Burada bulunmayı arzu edip de burada olamayan arkadaşlarımızın gönül desteği de kıymetli. Burada bulunmanızın değerini bu tür işler ile uğraşanlar iyi bilir.
Öncelikle tüm annelerin ve anne adaylarının anneler günü kutluyorum.

İlgili arkadaşım az önce derneğin geçmişten bugüne ne yaptığını anlattı. Kimse ile rekabet halinde değiliz. 1993”de, Şükrü Engin’in öncülüğünde, Ferit Kuş’un başkanlığında, kurulan İstanbul Yakakentliler Derneği çoğunlukla öğrencilere, eğitime, okullara destek oldu. Bundan sonra da eğitim ve kültür alanında etkin olmaya gayret edeceğiz.

Neden derseniz, 23 Nisanda sembolik olarak, Siyasi Parti Genel Başkanlarından birinin koltuğuna oturan 10-12 yaşındaki müzik eğitimi alan bir öğrenci, “Ben şanslı yetenekli çocuklardan biriyim” ifadesini kullandı ve “Tüm çocukların iyi eğitim alarak yeteneklerinin geliştirilmesi gerekir sizlerden bunu istiyorum” dedi.

Bizde yetenekli ve başarılı çocuklara, şansı az olan çocuklara dokunmaya çalışıyoruz. 8 yıl önce ziyaret için Yakakent’e gittiğimde Yakakentli dernek işleri ile uğraşan Midyeci Suat arkadaşımız köyünden bir öğrenci olduğunu Kastamonu’da okuduğunu, ailenin ekonomik koşulları kötü olduğu için bir şeyler yapılması gerektiğini ısrarla söyleyince ne yapılabilir diye düşünmeye başladık. İstanbul’a gelince istişarelerde bulunduk, daha önce bu işlerde 1 istediğimizde 3 katkı yapan arkadaşlarımız benzer koşullardaki 6 öğrenciyi aralarında paylaştı ve ilk burs köprüsü kuruldu ve çalışmalarımız başladı

Yazın eşim ile birlikte Suat’ın aracılığı ile bu öğrenciyle tanıştığımızda çocuğun anlattıkları içimizi acıttı. “Abi ekonomik bir özel yurtta kalıyoruz, kahvaltıda günü geçmek üzere olan kahvaltılıklar vb şeyler veriyorlar ve zorla yiyoruz . O nedenle sizin gönderdiğiniz harçlık bize can suyu oluyor, yaşamımızı kolaylaştırıyor” dedi.

Ertesi yıl daha çok çocuğa dokunabilir miyiz diye gayret göstermeye başladık.

37 öğrenciye başladığımız bu yolda, bu eğitim öğretim yılında 176 öğrenciye dolaylı destek olduk.

Yaptığımız desteğe ihtiyacı olan ile iyilik, hayır yapmak isteyenleri eşleştirdik. Aksama olduğunda hatırlatma yaptık. Bugüne kadar da büyük aksama olmadı. Tabi elimizde sihirli değnek yok. Gördüklerimize, bize ulaşanlara dokunmaya çalışıyoruz. Böylelikle sizlerin sayesinde iyi işler de yapıyoruz.

Koz köyünden bir ressamın çıkması ve kişisel sergisini açması, bir üniversitede hocalık yapmaya başlaması, Gündüzlü Kalas sokaktan bir Ressam adayının sanat kariyer basamaklarını yavaş yavaş tırmanması, omuz verdiğimiz bir öğrencimizin özel sektörde yönetim kadrosunda yer alması bu işlere emek verenleri mutlu eden gözlemlerimiz.

Sarıgöl Köseli’de ne olacaksın diye sorduğumda, tereddüt etmeden ben ressam olacağım diyen 7. sınıf öğrencisine, Yakakent merkezde yazları oto yıkamacıya çıraklık eden ve tereddüt etmeden ben müzisyen olacağım diyen lise öğrencisine rehberlik edememek de içimizi acıtan işler.

Yakakent de her yıl liseden mezun olan yaklaşık 40 öğrenci yüksek öğrenime geçiyor. 160 civarında yüksek öğrenimde öğrencimizin olduğunu tahmin ediyoruz.

Günümüz ekonomik koşullarında sanırım bunların yarısının desteğe ihtiyacı vardır. Kendi geldiğimiz dezavantajlı koşullardan dolayı, desteğe ihtiyacı olanlara duyarsız kalamıyoruz.

Bu işlere duyarsız kalmayan arkadaşlar bu dönem benim bu çalışmalara rehberlik etmemi istediler o nedenle birlikteyiz.
Sizlerde Duyarsız kalmadınız, çocuklarımıza destek oldunuz, ya da destek olacaksınız, duyarsız kalmadınız katılım sağlayarak bizi motive ettiniz ayağınıza yüreğinize sağlık.

Bizim dışımızda işleri iyi yapan arkadaşlarımızı takip ediyoruz onlardan feyz alıyoruz. Misafirlerimizin arasında örnek çalışma yapan bir arkadaşımız var. Biraz sonra bize deneyimlerini aktaracak.
Ben batılımınız için sizlere, emek ve mali katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma, Maltepe Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Kahvaltıya katılan Trabzon Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu Başkanı ve Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Tahsin Usta, yaptığı konuşmada eğitime yardım konusunda yaşadıkları ilginç olaylardan örnekler verirken, “Zor ama zor olduğu kadar da kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Aynı çalışmaları yapan eski bir dernekçi arkadaşınız olarak sizlere bu yolda başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra öğrencilere burs veren hayırseverlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Bunları da sevebilirsiniz