Arnavutluk-Türkiye Ticaret Ve Sanayi Odası İle ‘Kardeş Oda Protokolü’ İmzalandı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da Arnavutluk-Türkiye Ticaret Ve Sanayi Odası(ATTSO) ile Kardeş Oda Protokolü imzaladı.

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar;  ‘ Hizmet alanımız içerisinde yer alan üyelerimiz, Bölgemiz ve Ülkemiz açısından döviz kazandırıcı faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunun ve bu kapsamda çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek isterim. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin uluslararası piyasaları tanımaları, güncel üretim ve pazarlama çalışmalarına farklı bakış açısı kazandırmaları ve en önemli önceliklerimizden olan İhracatımızı geliştirme konusunda her yıl yurtdışı fuar ve İş gezisi organizasyonları tertip etmeye özen gösteriyoruz.

Balkan Coğrafyasına gerçekleştirdiğimiz İş Gezisi ziyareti öncesi Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile istişarelerde bulunduk. Arnavutluk ve Türkiye arasında geçmişten günümüze pozitif ilişkilerin Bölgemiz açısından Ticari anlamda ortak çalışmalar ile daha da güçlendirilmesi adına Bafra Ticaret ve Sanayi Odası İle Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası arasında Kardeş Oda Protokolü imzalamıştır. Bu protokol kapsamında iki ülke arasında milli pazarların güncel durumu ve gelişme perspektifleri, işletmelerin, kurum ve şirketlerin ithalat gereksinimleri ve ihracat potansiyelleri, işbirliği ve ortak teşebbüse dayalı projelerin hazırlanması, Odalar tarafından organize edilen veya Odaların yer aldığı çeşitli aktivitelere ilişkin bilgilerin paylaşımı konusunda mutabık kalınmıştır.

Başta bizleri çok samimi ve içten kabul eden Tiran Büyük Elçimiz Sayın Murat Ahmet Yörük’e, Tiran Ticaret Başmüşaviri Halis Kaya’ya, Misafirperverliği ile bizleri ağırlayan Arnavutluk-Türkiye Ticaret Ve Sanayi Odası(ATTSO) nezdinde Başkan Vekili Fethi Kaya’ya, Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası personellerine ve protokol imza törenine katılan herkese teşekkür ederim’ dedi.

Arnavutluk-Türkiye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fethi Kaya yapmış olduğu konuşmada ‘ Türkiye ile Ticari ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla çalışmalarımız sürekli devam ettirmekteyiz. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalamış olduğumuz Kardeş Oda Protokolü ile Ticari faaliyetlerimizin geliştirilmesi açısında iş görüşmeleri, sempozyum ve ortak proje çalışmaları gibi birçok alanda birlikte çalışma fırsatı yakalayacağımıza inanıyorum. Bölgemizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder Odalar arası dialoğumuzun artarak devam etmesini temenni ederim’ dedi.

İmza Törenine katılan Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük konuşmalarında Türkiye ve Arnavutluk arasında ki ortak geçmişe dayanan Ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi açısından Kardeş Oda Protokolünün olumlu katkılarının olacağını belirtti. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ve tüm katılımcılara ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Gerçekleştirilen İmza Törenine Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Arnavutluk-Türkiye Ticaret Ve Sanayi Odası(ATTSO) Başkan Vekili Fethi Kaya, Bafra TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Arnavutluk-Türkiye Ticaret Ve Sanayi Odası(ATTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yetkilileri ile Bafra TSO İş Gezisine katılan üyeleri katılım sağlamıştır.

Bunları da sevebilirsiniz