Aşcı Ailesinden Deprem Bölgesine 30 milyon TL

 

SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşcı’nın Ailesinden şimdilik,ilk etap da deprem Bölgesine 30 milyon TL bağışta bulunuldu.

Kahramanmaraş merkezli deprem milletimizi adeta teyakkuza geçirdi. Kurumlar, kuruluşlar, stk’lar yediden yetmişe bütün insanlarımız, canla başla yardımcı olmak için seferberlik halinde çalışmalara devam etmektedirler. Türk Milleti’nin, her türlü zorluğu birlik ve beraberlik içerisinde aşacağına inancımız sonsuzdur.
Adeta bir Çanakkale ruhu anlayışıyla, insanımız birbiri ile yarışıyor. Kimse kimseyi beklemiyor. En ufak bir geri durma yok. Tereddüt yok. İnançla, kararlılıkla; her biri, diğerinin de önüne geçerek, yardımları yağdırmaya devam ediyorlar. Cümlesinden Allah (cc) razı olsun. Bu millet asla yok olmaz. Hiçbir güç bu milleti mağlup edemez. Her şartta, en zor zamanda dahi, gerekirse küllerinden dirilir ve ummadık anda sapa sağlam ayağa kalkar.
Yardımlar Samsun Köyü’nden koordine ediliyor…
Samkon- Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, liderliğinde yurt genelindeki bütün Samsun stk’ları seferber olmuş çalışıyorlar. İstanbul’dan Hasan Kaya AŞÇI, Metin Şenel, Erol Türkoğlu, İrfan Doğan; Ankara’dan Osman Yılmaz, İbrahim Işık; Bursa’dan Savaş Otruş ve ismini sayamadığımız onlarcası, yüzlercesi, binlercesi…
Samsunlular, öyle alışılagelmiş yardımlarla işi geçiştirme yerine; yardımları yerinden organize etmek için Adıyaman’da bir Samsun Köyü kurdular. Fırınından, konaklama yerlerine kadar, her şeyi saatler içerisinde devreye aldılar. Gelen yardımları depolayıp, kurulan seyyar ekiplerle ihtiyaçları karşılıyorlar. Seyyar mutfaklar sıcak çorba, ekmek ve su dağıtımı yapıyor.
Aşçı Ailesi’nden 100 Milyon yardım…
Bu arada Aşçı Ailesi, ÖNCELİKLİ ACİL İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI İÇİN 30 milyon TL tutarında bir başlangıç yardımı yaptı. Kendisiyle telefonda görüştüğüm, aynı zamanda Samkon Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı’nın, Adıyaman’da kurulan Samsun Yardım Köyüne ulaşmak üzere olduğunu ve yardımların artarak devam edeceğini belirtmiştir.
Aşçı Ailesi’nin 30 milyon TL olan acil ihtiyaçlar için yaptığı başlangıç yardımını 100 milyon TL’nin ÜZERİNE ÇIKARACAĞI beklentisiyle, yardımseverleri yarışa davet ediyorum. ALLAH RAZI(CC) OLSUN. Aşçı Ailesi, Sayın Vedat Aşçı’ya ve Hasan Kaya Açı’ya Milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Mesele kazanmak değil, mesele ihtiyaç olduğunda; Milletin, Memleketin zor anında yanında olabilmektir. Ne mutlu dar gününde milletin, memleketin yanında olabilenlere…

Bunları da sevebilirsiniz