Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin 10 Kasım mesajı

 

 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 83. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü edebiyete intikal edişinin 83. yılında saygı, özlem ve minnetle anıyorum. Geçen 83 yıl boyunca onun fikirlerinin ve  devrimlerinin önemini her geçen gün daha iyi anladık ve anlamaya devam ediyoruz. Hiç kuşkusuz Mustafa Kemal Atatürk, çok yönlü kişiliği ve dehasıyla çağının çok ötesinde bir lider. Bu özelliklerini işgal altındaki topraklarda verilen Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, en büyük eserlerinden biri Cumhuriyet’i ilan eden bir devrimci ve uluslararası alanda barıştan yana politika izleyen bir siyasetçi olarak gözler önüne serdi. Bu yönüyle de birçok lidere ilham kaynağı oldu. Bağımsızlık mücadelesinin liderliğinde özgürlük tutkusunu, eğitimden  sosyal hayata birçok alanda yaptığı yeniliklerde akıl ve bilime inancını; çağdaş, demokratik bir yönetime geçerken de insan haklarına duyduğu saygıyı ifade etti.

 

Mustafa Kemal Atatürk ismi sadece eşsiz bir lideri ve dehayı değil; onun şahsında Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazan askerlerimizi  kadınlarımızı, çocuklarımızı; karanlık bir dönemin ağır  şartlarından güçlenerek çıkan bir ulusun şanlı tarihini temsil eder. Onun anlayışına, fikirlerine ve devrimlerine  sahip çıkan bizleri ve gelecek nesilleri anlatır. Ulu Önderin devrimlerinde ve fikirlerinde geleceğe ışık tutacak evrensel bir anlayış vardır. Biz bu anlayışla yol alacağız. Ülke olarak geçirdiğimiz zor dönemden bir ulusun yoklukta verdiği onurlu bağımsızlık mücadelesini hatırlayarak, gösterilen dayanışmayı tüm ruhumuzda hissederek çıkacağız. Böyle şanlı bir tarihin evlatlarına bu yakışır.

 

Biz, Atakum Belediyesi olarak  tüm çalışmalarımızı ve projelerimizi Atamızın fikirlerinin ve devrimlerinin verdiği güçle hayata geçiriyoruz.Ondan aldığımız azim ve cesaretimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Onun bize bıraktığı yol haritasını takip etmeye Cumhuriyet İlkelerinin ve Devrimlerinin en büyük savunucuları olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan kahramanlarımızı ve  tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum .

Bunları da sevebilirsiniz