Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin 30 Ağustos Zafer Bayram mesajı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919’da Samsun Tütün İskelesi’nde attığı ilk adım ile başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Büyük Zafer ile taçlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinin üzerinden 99 yıl geçti. Kazanılan Büyük Taarruz ile birlikte Anadolu topraklarında bir destan yazılırken aynı zamanda dünya üzerindeki sömürülen ve ezilen milletlere de umut ışığı yandı. 30 Ağustos, bir milletin dayanışmayla, azimle, inançla ve Kuva-yı Milliye ruhuyla karanlıkların aydınlığa çevrildiği günün adıdır.

Bizleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Büyük Zafer’e taşıyan Kuva-yı Milliye kahramanlarımızı, cephede can veren mehmetçiklerimizi, sırtlarında çocukları ile mermi taşıyan kadınlarımızı asla unutamayız. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum“

Bunları da sevebilirsiniz