Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Deveci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. 8 Mart 1957’de ABD’nin New York kentindeki bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma şartları için grev yaparken hayatlarını kaybeden emekçi kadınların mücadelesi, tüm kadınların hak arayışında simge olmuştur. Bu özel gün, dünya kadınlarının toplumsal, ekonomik ve siyasal hayatta yaşadıkları adaletsizliğe karşı verdikleri ortak mücadelenin vücut bulmuş halidir.

Ülkemizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan devrimlerle Türk kadını birçok ülke kadınından önce önemli haklar elde etti.1930 yılından itibaren seçme ve seçilme hakkını elde ederek ülke yönetiminde söz almaya başlayan Türk kadının bugün geldiği noktada yaşadıklarını hep birlikte sorgulamamız gerekiyor. Özellikle kadının toplumda yaşadığı baskı ve engellemeler, kadına uygulanan şiddet haberlerin ardı ardına yer alması son derece üzücü. Ve bizim konu üzerinde kalıcı çözümler üretmemiz gerekiyor. Biz Atakum Belediyesi olarak kadına uygulanan her türlü şiddetin ve şiddeti normalleştirmeye çalışan her türlü algının, uygulamanın karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Bu mücadeleyi verirken kadının eğitilmesi ve ekonomik anlamda bağımsız olması son derece önemli.  Atakum Belediyesi ‘’Yerel Yönetimde Kadınları Güçlendiriyoruz’’ projesinin uygulandığı pilot bölgelerden biri. Atakum Kadın Girişimi,Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK) ile kadının emeğini ekonomik değere dönüştürecek tüm diğer projelerle kentteki ve kırsal mahallelerimizdeki kadınlarımızın üretime katılarak  kendi ayakları üzerinde durması için çalışıyoruz. Atakum Belediyesi olarak kadın odaklı, çalışmalara büyük önem veriyoruz ve  kadın nezdinde tüm yurttaşlarımızın hak arayışında yanındayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği gibi toplumsal hayatın tüm alanlarında kadın ve erkeğin yan yana birbirine destek olarak dayanışma içerisinde katılımını sağlamak için çalışıyoruz. Kadın ve erkeğin emeğine eşit bir şekilde değer verildiğinde dünya, tüm renkleri ile daha da güzel ve yaşanılır bir yer olacak.’’

Bunları da sevebilirsiniz