Atakum Belediye Meclisi’nden Atatürk Anıtı saldırısına kınama

 

Atakum Belediye Meclisi, İlkadım ilçesinde bulunan Onur Anıtı’na gerçekleştirilen saldırıyı meclis oturumunda kınadı.

——————-

Atakum Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı Atakum Belediye Başkanvekili Necmi Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Komisyonlardan havale edilen 10 maddenin karara bağlandığı meclis açılışında Şırnak’ta şehit düşen Piyade Er Tarık Tarcan anıldı. Samsun’un simgesi olan Onur Anıtı’na (Atatürk Anıtı) gerçekleştirilen saldırı tüm parti grupları tarafından kınanırken Regaip Kandili de kutlandı.

 

“İLELEBET KORUYACAĞIZ”

Tüm İslam aleminin Regaip Kandili’ni kutlayan Atakum Belediye Başkanvekili Necmi Yazıcı, “Bu kutsal günün tüm dünya için sevgi, birlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir döneme vesile olmasını diliyorum. Şırnak’ta gerçekleşen hain saldırı sonucu şehit düşen Piyade Er Tarık Tarcan’a Allah’tan rahmet acılı ailesine ve ülkemize sabırlar diliyorum. Dün gece kentimizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıkışını simgeleyen Onur Anıtı’na gerçekleştirilen alçakça saldırıyı lanetliyorum. Milli Mücadele’nin kenti Samsun’da yaşanan planlı kötülük karşısında, bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren şahısların adalete hesap vereceklerine ve gereken cezayı alacaklarına inancım tam. Unutulmamalıdır ki bir ulusun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun ilkelerine, devrimlerine ve emaneti olan Cumhuriyet’e bu karanlık zihinler asla ama asla zarar veremeyecek. Bizler, bu karanlık zihinlerin karşısında dimdik duracağız ve Atatürk’ün Cumhuriyet’ini kuşaktan kuşağa ilelebet koruyacağız” dedi.

 

“BÖLÜCÜ PROVOKASYON”

Atakum Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Fikret Can Demir de Şırnak’ta şehit olan Piyade Er Tarık Tarcan’ı andığı ve Regaip Kandili’ni kutladığı konuşmasında, “Dün gece kurtulan değil, kurtaran şehir olan ilimizde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıkışını simgeleyen Onur Anıtı’na yapılan planlı,

maksatlı, kışkırtıcı, ayrıştırıcı ve bölücü provokasyonu parti grubum adına şiddetle kınıyorum. Akıl zayıflığı, beyin fakirliğinin ürünü olan alçakça eylemi gerçekleştiren kişi veya kişilerin yüce Türk adaleti tarafından gerekli cezai müeyyidelere çarptırılacağından hiç şüphemiz olmadığı gibi ilgili yargılamayı da gücünü ve tarihini geçmişten alan faziletli Türk milletinin safında olarak takipçisi olacağımızı buradan bildirmek istiyorum. Münferit eylemi gerçekleştirenleri önce yargıya sonra da milletin vicdanına hesap vereceğini de tekrar hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

 

“KIŞKIRTICI EYLEMİ KINIYORUM”

Tüm İslam aleminin Regaip Gecesi’ni tebrik eden AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel de, “Dün gece Samsunumuz’un da sembolü olan Atatürk Anıtı’na yapılan provokatif ve kışkırtıcı eylemi parti grubumuz adına kınıyorum. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’ne hiçbir şekilde, hiçbir kimsenin bu şekilde provokatif eylemle zarar veremeyeceğini tüm bunların karşısında hep beraber olacağımızı buradan tekrar zikrediyorum. Şırnak’ta şehit düşen değerli kardeşimiz Türk Silahlı Kuvvetleri mensubumuza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

 

“YAPANLAR ALÇAKTIR”

Atakum Belediye Meclisi MHP Meclis Üyesi Uğur Özel ise Regaip Kandili’ni kutlayarak, “Parti grubumuz adına Atatürk’ümüzün anıtına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bunları yapanlar alçaktır. Türk milletine nifak sokmak isteyenlerdir. Türk yargısının en ağır şekilde bunlara gereken cezayı vereceğine de eminiz. Zaten iki zanlı yakalanmıştır, şu anda sorguda. Ayrıca Şırnak’ta şehit düşen Piyade Er Tarık Tarcan’a da Allah’tan rahmet  diliyorum. Türk Milletinin ve ailesinin başı sağ olsun” dedi.

 

“MECZUP BİR SALDIRI”

Atakum Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yusuf Erden ise Regaip Kandili’ni kutladığı konuşmada şunları kaydetti: “Samsunumuz’da olumsuz bir gündem yaşandı. Atatürk Anıtı’na meczup bir saldırı gerçekleşti. Biz grubumuz adına bu saldırıyı şiddetle nefretle kınıyoruz. Adalet bunun cezasını verecektir, cezasız kalmayacaktır diye düşünüyorum. Şırnak Silopi ilçesinde Piyade Er Tarık Tarcan isimli silahlı kuvvetler mensubumuz şehit olmuştur. Ateş düştüğü yeri yakar. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine, sevenlerine Türk milletine sonsuz sabırlar diliyorum”

Bunları da sevebilirsiniz