CANİK BELEDİYE MECLİSİ’NDEN ORTAK SES YÜKSELDİ: “ONUR ANITI’NA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!”

 

 

Onur Anıtı’na yönelik gerçekleştirilen eylemkarşısında tek yürek olan Canik Belediye Meclisi,saldırıyı kınadı.

Canik Belediye Meclisi’nin Şubat ayı kapanış toplantısında bir araya gelen AK Parti, MHP, İYİ Parti ve CHP üyeleri Samsun’un İlkadım İlçesi’ndeki ‘Onur Anıtı’na yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıya büyük tepki gösterdi.

 

Tüm Meclis Tek Yürek Oldu

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı başkanlığında gerçekleştirilen Canik Belediye Meclisi Şubat ayı kapanış toplantısında, mecliste grubu bulunan tüm partilerden saldırıyla ilgili tepki geldi.

MHP adına söz alan İsmail Sevindik, “Onur Anıtı’na yapılan saldırıyı lanetle kınıyorum. Bu tür hareketlerin toplumumuza hiçbir fayda sağlamaz. Birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek bu tür eylemlere en ufak destek verilmesine bile tahammülümüz yoktur. Toplumumuzu birleştirici, bütünleştirici her türlü eylem ve fikrin yanındayız. Bu vesileyle tüm Müslümanların Regaip Kandili’ni kutlar, bu gecenin hepimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

İYİ Parti adına konuşan Nusret Soykan, “Bugün anıta yapılan bu saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyorum. Birlik ve beraberliğimize, bütünlüğümüze zarar getirmeye yönelik her türlü faaliyeti kınıyorum. Herkesin toplumumuzun tüm ortak değerlerine sahip çıkması gerektiğini ve bu değerlere gelecek en ufak bir saldırıyı birlik ve beraberlik içerisinde kınaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

CHP adına söz alan Hale Günaydın, “İster provokasyon olsun ister olmasın; hem ülkemizin hem de partimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı doğal olarak biz de kınıyoruz. Bu eylem karşısında hepimizin aynı tepkiyi gösteriyor olmasını da önemsiyoruz. Ayrıca hepimizin Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum” dedi.

“Ortak değerlerimize yapılan saldırı karşısında tek vücuduz”

Oturuma başkanlık eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Onur Anıtı’na yönelik düzenlenen eylemin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtti. Başkan İbrahim Sandıkçı, Bu süreçleri daha önceleri de yaşadık. Bu anlamda tecrübesi, hafızası olan bir milletiz. Bu eylemin münferit bir eylem olduğunu düşünüyorum. Öyle değilse bile bu tür eylemler karşısında daha uyanık olmak durumundayız; bir ve beraber olmak durumundayız” dedi. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm toplumun ortak değeri olduğunu ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Ortak değerlerimize kim saldırırsa saldırsın onun karşısında hepimiz tek vücut, yek vücut oluruz! Bu eylemi kim yaptıysa, gerekli tespit yapılıp gereken ceza devlet tarafından verilecektir” dedi.Farklı fikirlerin toplumda ayrışma sebebi olmadığını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Fikir ayrılıklarımız olabilir, farklı projelerimiz olabilir, farklı olaylara farklı yaklaşımlarımız olabilir. Bunlar toplumumuzun zenginliğidir. Ama hepimizin ortak değerlerde buluşma gerekmektedirdiye konuştu.

Meclis üyelerinin Regaip Kandili’ni kutladığını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bugünün hürmetine Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” temennisinde bulundu.

 

Sosyal medyadan kınama mesajı yayımladı

“Birliğimizi beraberliğimizi bozmak niyetiyle ortaya konulan senaryolara hiçbir şekilde itibar göstermemek gerekir” diyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı,sosyal medyadaki şahsi hesabında yer verdiği mesajında ise, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele yolunda ilk meşaleyi yaktığı Samsun’umuzun simgesi Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum.” İfadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz