Atakum’da ‘Sağlık Kabini’ hizmete açıldı

 

Sağlık Bakanlığı izni ile küçük cerrahi bakım işlemleri, serum takılması, enjeksiyon uygulaması gibi alanlarda yurttaşlara hizmet verecek ‘Sağlık Kabini’ Atakum’da açıldı.

———————————

Atakum’da, Sağlık Bakanlığı onaylı Sağlık Kabini’nde serum takılması, enjeksiyon uygulaması, küçük ve lokal cerrahi bakım işleminin yapılması, tansiyon ölçümü gibi sağlık hizmetleri verecek olan Ege Sağlık Kabini Yenimahalle Mahallesi, 3264. sokak, no:10/C adresinde Hemşire Ekin Güneş Er tarafından açıldı.

 

“YENİ BİR SAĞLIK SİSTEMİ

GELİŞTİRİLMELİ”

Açılış töreninde katılan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, dünyada yaşanan pandemi koşularının ötelenemeyecek ve ertelenemeyecek kadar süratle yerine getirilmesi gereken önemli mobil hizmetler arasında olduğunu ifade ederek, “Özellikle pandemi döneminde ‘Evde Bakım Hizmeti’ alanlarının oluşturulması ve geliştirilmesi zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir. Dezavantajlı grupların sağlık hizmeti için hastane ve diğer sağlık alanlarına ulaşımlarının zor olmasından kaynaklı ‘evlere sağlık hizmeti’ getirebilecek yeni bir sağlık sisteminin geliştirilmesi ve oluşturulması da zorunlu olmuştur. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı’nın 6091 Sayılı ‘Sağlık Kabinlerinin Açılışı ve İşleyiş Genelgesi’ne göre serum takılması, enjeksiyon yapılması, küçük ve lokal cerrahi bakım işleminin yapılması, tansiyon ölçümü gibi ihtiyaç sahiplerine yapılacak sağlık hizmetleri Sağlık Kabini adını verdiğimiz birimlerle daha sağlıklı ve güven içerisinde ulaştırılacaktır. Ayrıca bu birimler sayesinde atanamayan ebe, hemşire, sağlık memurları gibi birçok meslek sahiplerine de istihdam sağlanmış olacaktır. Atakumlu komşularımıza Ege Sağlık Kabini’ni hizmete açan kıymetli Atakumlu kardeşimiz Ekin Güneş Er’e ve ekibine teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

 

“TOPLUM SAĞLIĞI VE YARARINI

ÖN PLANDA TUTACAĞIM”

Evde sağlık hizmeti ihtiyacını karşılamak için Sağlık Kabini açma gereği duyduğunu ifade eden Hemşire Ekin Güneş Er ise, “Toplumumuzun sağlığının korunması, değerli kılınması ve bozulduğunda iyileştirilmesi; hastanın fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarında en gerekli yardımları sağlama gayreti içerisindeyim. Ülkemizin özel sektöre verdiği teşvikler sayesinde sağlık sektöründe oluşan eksikliklerin en aza indirilmesi öngörülmektedir. Ancak gelinen koşullar yeni hizmet alanlarını gerekli hale getirmiştir. Devletimiz her alanda olduğu gibi sağlık alanında da özel teşebbüse verdiği desteklerin her zaman arkasında durma eğilimindedir. Bu desteklerin tabii önceliği toplumumuzun yararına olmaktadır. Ege Sağlık Kabini olarak, toplumumuzun, insanlarımızın sağlığı ve yararını her zaman önde tutarak hizmet edeceğime söz veriyorum” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz