Avrupa filmleri, Samsun’da sinemaseverlerle buluşuyor

Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonu ile Samsun’da gerçekleştirilecek “Avrupa Filmleri Haftası” 22 Eylül Cuma günü başlıyor. Etkinlik kapsamında sinemaseverler, AB üyesi 16 ülkeden 16 filmi, 22-28 Eylül tarihine kadar Paribu Cineverse Samsun Yeşilyurt AVM Sinema Salonlarında ücretsiz olarak izleyebilecek.

Türkiye’de 10 şehirde düzenlenen Avrupa Filmleri Haftası’na Ankara, Eskişehir, Trabzon ve İzmir’den sonra Samsun da ev sahipliği yapacak. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi ile Eflatun Kitap ve Samsun Sinema Topluluğu ortaklığı ile gerçekleştirilecek Avrupa Filmleri Haftası boyunca, AB üyesi 16 ülkeden 16 film Paribu Cineverse Samsun Yeşilyurt AVM Sinema Salonlarında sinemaseverlerle buluşacak. Samsunlu sinemaseverler bir hafta boyunca hergün Avrupa filmlerini ücretsiz olarak izleyebilecek. İlk gösterim ise Litvanya yapımı olan ‘Koşucu’ adlı film olacak. Samsunlu sinemaseverler Litvanya yapımı filmi 22 Eylül Cuma akşamı saat 18.30’da ücretsiz olarak izleyebilecek.

Murzioğlu: “Gişelerde bulamayacağımız Avrupa filmlerini halkımızla buluşturacağız”

Tüm sinemaseverleri etkinliğe davet eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “1997 yılından bu yana Odamız çatısı altında AB Bilgi Merkezi’ne evsahipliği yapıyoruz. Bu zaman zarfında Samsun AB Bilgi Merkezi olarak da onlarca sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik. Yine çok özel bir etkinlikle gişelerde bulamayacağımız Avrupa filmlerini, halkımızla buluşturacağız. 13 Haziran’da Ankara’da gerçekleşen galanın ardından, “Avrupa Filmleri Haftası” illerdeki yolculuğuna 16-22 Haziran 2023 tarihlerinde Eskişehir ve Trabzon’da başladı; 11-16 Eylül’de İzmir’de devam etti; 22-28 Eylül’de de Samsun, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne ve Mersin’de eş zamanlı gerçekleştirilecek. Bildiğimiz gibi film festivalleri sanatı, sanatçıyı ve seyirciyi buluşturmayı amaçlar. Etkileri sadece icra sırasında değil, festival bittikten sonra da pek çok alanda devam eder. Uluslararası film festivalleri ise toplumları ve kültürleri yakınlaştıran etkinliklerdir. Biz de gerçekleştirdiğimiz Avrupa Film Haftası etkinliği ile şehrimizde AB ve Türk kültürleri arasında bir köprü oluşturmayı hedefledik” dedi.

Gösterime girecek olan filmler

AB üyesi ülkelerin Türkiye büyükelçilikleri ve AB delegasyonu tarafından seçilen ve Samsunlu izleyiciyi altı gün boyunca Avrupa turuna çıkaracak 16 film ise söyle:

Avusturya’dan “Oskar ve Lilli / Oskar & Lilli”, Belçika’dan “Molenbeek’in Tanrıları / Gods of Molenbeek”, Bulgaristan’dan “Sonsuz Bahçe / The Infinite Garden”, Estonya’dan “Eczacı Melchior / Melchior the Apothecary”, Finlandiya’dan “Aurora”, Fransa’dan “En Başarılı Prodüksiyon / The Big Hit”, Almanya’dan “Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı / Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush”, İrlanda’dan “Amber’le Çıkmak / Dating Amber”, İtalya’dan “İyiyim / Io Sto Bene”, Letonya’dan “Evlilik Hayatım / My Love Affair with Marriage”, Litvanya’dan “Koşucu / Runner”, Malta’dan “Luzzu”, Hollanda’dan “Vahşi Amsterdam / Wild Amsterdam”, Polonya’dan “Bir Daha Asla Kar Yağmayacak / Never Gonna Show Again”, İspanya’dan “Kız Öğrenciler / Schoolgirls” ve İsveç’ten “Faili Meçhul / Cold Case Hammarskjöld.”

Bunları da sevebilirsiniz