BAFRA BELEDİYESİ HEM İÇLERİ HEM GÖNÜLLERİ ISITIYOR

Bafra Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da havaların soğumasıyla birlikte ilçenin farklı noktalarında kurulan ikram çadırlarından vatandaşlara sıcak çorba dağıtımı gerçekleştiriyor.

Bafra Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Belediye Aşevi’nde özenle ve sevgiyle hazırlanan çorbalar günün erken saatlerinde esnaf, öğrenci ve vatandaşlarla buluşturuluyor.

 3 FARKLI NOKTADA ÇORBA DAĞITILIYOR

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Bafra Belediyesi, ilçede gelenekselleşen çorba ikramını her pazartesi günü Kemalpaşa ve Gaziosmanpaşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Yeni Pazar Yeri’nde, her perşembe günü de Büyük Pazar Yeri ile Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştiriyor.

Günün erken saatlerinde başlayan çorba ikramı ile vatandaşlara pratiklik ve içim kolaylığı sağlayan büyük karton bardaklar aracılığıyla çorbalarını alabiliyor. Kurulan sistem sayesinde sürekli sıcak ve taze kalan çorba ikramı pazar esnafının, öğrencilerin ve vatandaşların hem içlerini hem de gönüllerini ısıtıyor.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ilçede titizlikle gerçekleştirilen çorba ikramları hakkında şu ifadeleri kullandı: “Paylaşmak bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Vatandaşlarımız soğuk kış günlerinde ikram ettiğimiz sıcacık çorbalarla güne başlıyor. Haftanın 2 günü 3 farklı noktada 400 kişilik çorba ikramı gerçekleştiriyoruz. İkram noktaları olarak vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın yoğun olarak bulunduğu Yeni Pazar Yeri ve Büyük Pazar Yeri’ni belirledik. Tabi bu kış günlerinde hayalleri için emek veren, ter döken evlatlarımızı da unutmadık. Her perşembe Millet Kıraathanesi çok amaçlı okuma salonunda değerli öğrenci kardeşlerimize de sıcak çorba ikramımız gerçekleştiriliyor. İlçemizde gelenekselleştirdiğimiz ikramlar ile yardımlaşmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Şu anda büyük bir memnuniyet söz konusu. Gerek esnaflarımızın, gerek hemşehrilerimizin gerekse de öğrencilerimizin gönüllerine dokunmak, onların hayır dualarını almak çok güzel bir duygu. Kıymetli hemşehrilerimize afiyet, şifa olsun.”

 ESNAF VE VATANDAŞLAR MEMNUN

Sabahın ilk ışıklarında güne Bafra Belediyesi’nin çorba ikramı ile başlayan esnaf ve vatandaşlar kendilerine sunulan hizmet karşısında Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve ekibine teşekkür etti. Memnuniyetlerini ise “Başkanımızdan Allah razı olsun” diyerek dile getirdi.

 

Bunları da sevebilirsiniz