BAFRA BELEDİYESİ’NİN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Bafra Belediyesi’nin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği “Geri Dönüşüm Var Oluşumdur. Atıklarını Ayrıştır. Havva Bebeğe Hayat Ver!“ projesi mutlu sona ulaştı.

Bafra Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından aktif nüfus yoğunluğu dikkate alındığında kişi başı atık miktarının fazla olduğu Atatürk Bulvarı’nda başlatılan proje yüz güldürdü.

Pilot bölge olarak belirlenen Atatürk Bulvarı’na yerleştirilen 10 adet geri dönüşüm kafesinde ikili toplama sistemi ile biriken geri dönüştürülebilir atıklar, Bekiroğlu Geri Dönüşüm Ltd. Şti. firması tarafından ambalaj atığı toplama araçları ile toplandı. Kafeslerden çıkan geri dönüşebilir atık miktarlarını gösteren atık alındı makbuzları düzenli olarak takip edildi ve verileri kaydedildi.

Bafra Belediyesi’nin ev sahipliğinde sosyal sorumluluk projesi olarak nitelendirilebilecek proje kapsamında; Kasım, Aralık ve Ocak aylarında toplam 5 bin 145 kg kâğıt/karton, 100 kg metal ve 650 kg plastik atık toplandı. Geri dönüştürülebilir atıklardan elde edilen gelir Bafra’nın tek SMA Tip-1 hastası olan Havva Karataş bebeğin tedavisi için biriktirilerek aileye ulaştırılması sağlandı.

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile projeye her türlü desteği vermekten çekinmeyen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında böyle önemli bir projeye ev sahipliği yapmak bizler için gurur verici ve sevindirici bir olay. İlçemizde çevre kirliliğinin önüne geçerek hem atıkların bir alanda toplanmasına vesile olduk hem de farkındalık yaratarak Havva bebeğimizin tedavisine destek olduk. Proje başlangıcında da dediğimiz gibi Bafra’mızda geri dönüşüm umut oldu. Allah’a şükür ilçemizin ilk ve tek SMA Tip-1 hastası olan yavrumuzun valilik onaylı kampanyası %100’e ulaştı. Bu yolda geri dönüşüm kafeslerine atıklarını getiren, duyarlı olan ve farkındalık yaratmak için Havva bebeğimizin sesine ses olan bütün hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

 

Bunları da sevebilirsiniz