Bafra TSO Üyelerine “Nöropazarlama ve Yeni Nesil Pazarlama Trendleri” Anlatıldı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Bafra TSO üyeleri ve çalışanlarının katılımı ve Ayhan Avcı’nın anlatımlarıyla “Nöropazarlama ve Yeni Nesil Pazarlama Trendleri” konulu seminer verildi.

Ayhan Avcı sunumunda “Pazarlama firmaların veya şirketlerin, herhangi ürün veya hizmetlerin müşterilerinin ilgisini çekeceğini tayin etmeleri ve satışlar, iletişim ve işletme idaresi geliştirmeleri için stratejileri belirlemeleri sürecidir. Satışın özünü “satmak” oluştururken; pazarlamanın özünü “ihtiyacı karşılayan ürünü, fikri bulmak” oluşturur. “Pazarlama, müşteriyi şirkete getirmek, satış ise müşteriyi eli dolu göndermektir. Nöropazarlama ise tüketicilerin beyinlerinin reklam, markalaşma, paketleme, fiyatlandırma ve ürün tasarımı gibi farklı pazarlama uyaranlarına nasıl tepki verdiğini anlamayı amaçlayan bir pazarlama araştırması alanıdır. Bu alan, tüketici davranışı ve tercihleri hakkında fikir edinmek için nörobilim, psikoloji ve pazarlamayı birleştirir” dedi.

Pazarlama tarihçesi, Pazarlamanın Gelişim Süreçleri ve Nöropazarlama araçlarından bahseden Ayhan Avcı Türkiye’de ve Dünyada gelişen ve uygulanmakta olan Pazarlama ve Nöropazarlama uygulamalarından hakkında örnekler vererek; “Bir işletmenin en önemli hedefi pazarda rekabet gücünü ve üstünlüğünü koruyabilmesidir. Tabi bunu koruyabilmesi içinde kendisini sürekli olarak yenilemeli ve gelişmelere açık olması gerekir” dedi.

Ayrıca programın sonunda gerçekleşen yarışmada 1.olan Beyzanur Genç’e ve 2.olan Erol Söylemez’ e kitap hediye edildi.

Bunları da sevebilirsiniz