BAFRA HAYVAN HAKLARI KORUMA GÜNÜNÜ FARKLI YAŞADI

Bafra Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde düzenlediği etkinlikle, başta çocuklar olmak üzere çok sayıda hayvan sever katılımcı ile bir araya gelerek, Hayvan rehabilitasyon merkezinde güzel anlar yaşanmasına vesile oldu.

 

Bafra Doğa ve Hayvan Severler Derneği ile birlikte hayata geçirilen etkinlikte özellikle çocukların, rehabilitasyon merkezinde bulunan hayvanlara yönelik olarak gösterdikleri ilgi görülmeye değerdi.

4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle Bafra Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım merkezinde gerçekleştirilen programa Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç,İlçe Jandarma Komutanı Teğ.Fatih Özer,İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Bafra Belediyesinin için ücretsiz araç tahsis ettiği programda katılımcılar rehabilitasyon merkezinde bulunan hayvanları ziyaret ettiler.

Programda Bafra Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Bakım Merkezi veterineri Ümit Oğuz katılımcılara öğrencilere Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili bilgiler vererek, “Bafra Belediyemiz bünyesinde 2013 yılından bu yana hizmet veren “Sokak hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi”  5 bin metrekare kapalı alan içinde çalışmalarını, 5199 sayılı hayvan hakları kanununu ilke edinip titizlikle sürdürmektedir” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 4 Ekim Dünya Hayvanları Gününde böylesi bir etkinliği hayata geçirmekte destek olan Bafra Doğa ve Hayvan Severler Derneğine teşekkür ederek, “Sadece hayvanları koruma gününde değil, yaşantımızın her evresinde hayvanlarında yaşam haklarına saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz. Belediyemiz ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Bakım Merkezimizde Sokak hayvanlarımız için en iyi yaşam alanını oluşturma gayretindeyiz. Rehabilitasyon görevlilerimiz, Aldıkları ihbarlar neticesinde veya rutin kontroller çerçevesinde birimimize ulaşan yaralı yâda hasta ihbarlarımıza ivedi şekilde müdahale ediliyor. İlk müdahaleler yapıldıktan sonra eğer gerekiyorsa sevkleri, koordineli olarak çalıştığımız Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak hayvanları Polikliniği’ne gerçekleştiriliyor ” dedi.

 

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise Hayvanları sevmenin ve korumanın çocuklukta kazanılması gereken bir alışkanlık olması gerektiğinin altını çizdi.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününe özel ilgi gösteren çocukları Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yalnız bırakmadı.

Bunları da sevebilirsiniz