Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN’ in 24 Kasım Öğretmenler Günü´ Mesajı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün siz öğretmenlerimiz olduğuna işaret etmiştir.

Öğretmenler sorumluluğu büyük, bir o kadar da zorlu bir yolun liderleridirler. Bu yolda her türlü zorluğa razı olurlar, elinden gelen uğraşı ve çabayı büyük bir fedakarlıkla ortaya koyarlar. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler. Toplumun ilerlemesine, çağın gerektirdiği teknolojik yeniliğe, birlik ve beraberliğin sağlanmasına, hoşgörüye, merhametli olmaya ve insanlığın gerektirdiği tüm davranışların öğretilmesine azimle kararlılıkla gayret gösterirler.

Geleceğimizin mimarı sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi siz fedakâr öğretmelerimize emanet ediyoruz. Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşüne azimle devam edecektir.

Bu anlamlı günde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekliye ayrılmış öğretmenlerimiz ile görevi başındaki bütün öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler dileyerek Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Cevdet ERTÜRKMEN

                   Kaymakam

Bunları da sevebilirsiniz