BAFRA KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

Bafra Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzur içerisinde geçirebilmesi için ilçe genelinde hazırlıklarını tamamladı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Bafra’yı bir adım daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalışmasını sürdürdü. Yaklaşan kurban bayramı öncesi ilçenin cadde ve sokakları tazyikli su ile yıkandı, geniş çaplı yol süpürme ve temizleme çalışmaları yapıldı.

Ekipler, vatandaşların bayramda rahatlıkla mezar ziyaretlerini yapabilmeleri için Asri Mezarlık ve Yakıntaş Mezarlığı’nda zararlı haşere ve böceklere karşı ilaçlama, süpürme, temizleme ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca vatandaşların kurbanlarını temiz ve hijyenik ortamda kesebilmeleri için Canlı Hayvan Pazarı’nda yıkama ve temizleme çalışmaları düzenli aralıklarla gerçekleştirilerek bayrama hazırlandı.

İlçede; günlük rutin temizlik, çöp toplama ve yaz mevsimi içerisinde toplum sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisineklerin üreme noktalarında düzenli aralıklarla larva ilaçlama çalışmaları ise sürdürülüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde vatandaşların rahat ve sorunsuz bir şekilde seyahat edebilmeleri için deforme olan cadde, sokak ve kırsal kesimlerde asfalt yama, beton yol, parke yol ve kaldırım gibi bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından “Temiz çevre, sağlıklı gelecek” mottosuyla şehir merkezindeki cadde, sokak ve parkların yabani otları biçildi, temizlendi ve çocuk oyun gruplarının bakımları yapıldı.

Bafra Belediyesi arefe günü vatandaşların mezarlık ziyaretlerini kolaylıkla yapabilmesi için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’ndan 08.30 -17.00 arası hizmet verecek ücretsiz servislerini hayata geçirecek.

Her yaz sezonu Bafralıların yoğun ilgisiyle karşılan Alparslan Türkeş Parkı ve Sedde Cafe gibi sosyal tesisler ise bayramın ikinci gününden itibaren 14.00-24.00 arası hizmet vermeye devam edecek.

Bunları da sevebilirsiniz