BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ “SÖNMEZ CAMİİNİN” AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.(Tevbe 18)

Hadis Sevgili peygamberimiz :“Bir kimse yüce Allah’ın rızasını gözeterek bir mescit inşa ederse,Allah da ona cennette bir köşk inşa eder (Buhari,Salat 65,1/116)

İlçemiz Emirefendi mahallesinde Hayır sahibi Raci GÜRSOY arsasını bağışlayarak ve Hayır sahibi Ahmet SÖNMEZ mescidi inşaa ederek yapmış oldukları SÖNMEZ CAMİİ’NİN açılışını gerçekleştirdik.

Açılış töreninde konuşan Bafra Müftüsü Necmettin Kayar, “ İki tane güzel insanın hayırsever insanın biri arsasını vererek diğeri de inşaatını üstlenerek yapmış olduğu bu binanın inşallah şimdi camisini açıyoruz. Girişimlerine başladık, kısa bir zamanda da, inşallah bu binanın üst katını da 4-6 yaş Kuran Kursu olarak açılışını yapmak için sizleri davet edeceğiz. Camilerimiz bizim toplumumuzun kalbidir. Kalp nasıl vücudun kanını temizliyorsa bizimde manevi kirlerimizden arınmasına vesiledir. Ben bu caminin hayır getirmesini ve bizleri bir araya getirmesini temenni ediyorum” dedi.

İlçe müftümüz Necmettin KAYAR’IN konuşmasının ardından Geçmiş dönem Sağlık Bakanı ve Samsun Ak Parti Milletvekili Ahmet Demircan, Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, selamlama konuşmasında bulundular

Törene ayrıca Ak Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, İyi Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz katıldı.

Program açılış kurdelasının kesiminin ardından Hayır sahibleri Raci GÜRSOY ve Ahmet SÖNMEZ beyfendilere plaket takdimi yapıldı ve yapılan yemek ikramı ile son buldu.

Caminin arsasının bağışlanmasından bugüne kadar emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder,böyle hayırlı hizmetlerin yapımında bizleri buluşturmasını rabbimden niyaz ederiz.

Bunları da sevebilirsiniz