Bafra OSB’ye İki Büyük Medikal Yatırım

İstanbul ABC Medikal ve Samsun Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler firma yetkilileri Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ve Yönetim Kurulunu ziyaret ederek ortak basın açıklamasında bulundular.

Bafra Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yatırım yapacak İstanbul ABC Medikal ve Samsun Aysam Tıbbi Aletler firmaları, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra OSB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Cevahir ve Yatırımcı firma yetkililerinin katılımları ile gerçekleşen OSB yönetim kurulu toplantısı akabinde Bafra Kaymakamlığında yer tahsis sözleşmesi imzalamıştır.

Yatırımcı firma yetkilileri daha sonra Bafra Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ve Yönetim Yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiler.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar; “Bafra’mızın medikal alanında değişimi ve gelişimi için çalışıyoruz. Bafra OSB için medikal Bafra’dangitti medikal yatırımı olmayacak gibi düşüncelerin eksik bilgiden kaynaklandığını düşünüyorum. Göreve geldiğimiz2013 yılından bugüne kadar Bafra OSB’yi geliştirmek için yoğun çabalar harcadık ve bundan sonrada gerek medikal alanda gerekse diğer yatırımcıları getirmek için gayret ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ABC Medikal Genel Müdürü Cengiz Kara İsmailoğlu“Ülkemize faydalı olabilmek için üretimlerimize devam edeceğiz. Bafra OSB’deki fabrikamız faaliyete geçtiğinde 300kişi istihdam edilecektir. Arsa tahsis sürecini hızlandırmak için yoğun çaba sarf eden Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başar’a, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’e ve Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler sahibi Uzman Dr. AhmetAydemir ise “Hali hazırda ortopedik malzemeler ve robotik cerrahide kullanılan aletler üretiyoruz. Değişen tüketim kalıpları içerisinde biyogenetik yatırımlarımızda söz konusu.Emek veren herkese teşekkür ederim özellikle sürecin en başından beri bize destek veren ve yoğun çaba harcayan Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’a, Eski Samsun Valilerimizİbrahim Şahin, Hüseyin Aksoy ve Osman Kaymak’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Basın temsilcisi Hasan Davran’ ın; Yatırımlar ne zaman faaliyete geçecek? sorusuna cevaben; “her iki firma yetkilileri de “2023 Haziran-Eylül arasında faaliyete geçmeyihedefliyoruz” dediler.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar; “ABC Medikal Genel Müdürü Cengiz Karaismailoğlu, Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Ahmet Aydemir, Aysam Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Güler, ABC Tıp Sağlık Merkezi Karadeniz Sorumlusu Alican Altunbaş, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna, Bafra OSB Müdürüne ve Basın mensuplarına toplantıya katılımları için teşekkür ederek, bundan sonra da Bafra OSB’de medikal alanda yatırım yapacak firmaları getirmek için yoğun çaba sarf edeceğiz”dedi.

Bunları da sevebilirsiniz