Yerel Yönetimin Katılımı ile Bafra Oda Başkanları İstişare Toplantısı yapıldı

Bafra’da görev yapan Oda, Borsa ve Meslek Oda Başkanları Bafra Kaymakamı Cevdet Türkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç katılımları ile Bafra öğretmenevinde bir araya geldi.

Toplantı koordinatörlüğü ve ev sahipliği yapan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar açılış konuşmalarında‘İlçemizin ve Bölgemizin sorunlarının tespit edilmesi ve bu sorunların istişarelerin sonucunda çözüm önerileri haline getirmek Biz Meslek Kuruluşu temsilcilerinin en önemli sorumluluklarından olduğunu kanaatindeyim. Bugün toplantımıza bizlerle istişarelerde bulunmak ve ortak akıl üretmek için Bafra Kaymakamımız Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanımız Hamit Kılıç katılım sağladırlar. Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim’ dedi.

Programa önce ki toplantılarda dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüşler dile getirildi.

Tofaş kavşağı özellikle bazı saatlerde servis araçları, Özel araçlar ve Sanayi bölgesine gidecek araçların eklenmesiyle kilitlenme durumuna kadar geldiği ve bu durumda birkaç bölgenin daha bulunduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç Konu ile ilgili sadece bu belirtilen bölgeler değil Bafra’nın tüm bölgelerini kapsayan gerekli teknik çalışma ve kontrollerin sürekli yapıldığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ile ortak çalışmaların devam ettiğini belirtti. Başkan Kılıç Ruhsatsız İşyeri faaliyetleri, düzensiz şehirleşme, Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi çalışmaları gibi konularda bilgi paylaşımında bulundu.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen Bafra’nın Şehir planı ve şehir içi trafiğinin rahatlatılması açısından Yeni kaymakamlık binası projesi ve bu projeye ek olarak kamu kurum ve kuruluşlarının o bölgede yer almasının öneminden bahsetti.Trafik sorununun düzgün kentleşme ile çözüleceği gibi sürücülerinde trafikte başka araçları düşünerek hareket etmelerinin önemini vurguladı.

Oda,Borsa ve Meslek Odaları Başkanlarının karşılıklı istişareleri ile devam eden programda belirlenen gündem konuları üzerine gerekli çalışmaların devam ettirilmesi görüşü bildirildi.

Başkan Başar yaklaşık ikibuçuk saat verimli bir ortamda gerçekleştirilen toplantıların devam edeceğini belirterek katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Programa Bafra Kaymakamı Cevdet Türkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Şoförler Odası Başkanı Başkan Yardımcısı  Adem Aydın, Bafra Marangozlar Odası Başkanı İlhan Erken, Bafra Terziler Odası Başkanı İlyas Aşçı, Bafra Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Bafra Bakkallar Odası Başkanı Aziz Öztürk, Bafra Kunduracılar Odası Başkanı Sedat Göbeloğlu, Bafra Berberler Odası Başkanı İmdat Akay, Bafra Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Karafazlıoğlu, Bafra Elektrikçiler Odası Başkanı Bülent Kulaksız, Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hurşit Tulum, Bafra Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Topuz katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz