Ladik Belediyesi’nden Korona Virüse Ve Salgın Hastalıklara Karşı Önlem!

Ladik Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan ve tedirginliğe neden olan korona virüs (COVID-19) tehdidine ve salgın hastalıklara karşı ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi.

Belediye ekipleri, özel kıyafetler giyip, maske takarak ilçe genelinde çalışma başlattı. Ekipler, toplu taşıma araçları, taksi ve otobüs durakları, kamu kurumları, camiler, parklar, yolcu durakları ve sosyal tesisler gibi virüslerin yayılma ihtimali yüksek olan kalabalık alanlarda ilaçlama ve dezenfekte işlemi yaptı.

Korona ve halk sağlığını tehdit eden diğer virüslere karşı önlem aldıklarını belirten Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel; ” Çin’den başlayarak küresel bir salgın haline gelen korona virüsü tüm dünyada gündemde. Biz de ilçemizde halkımızın sağlığı ve huzuru için tedbirlerimizi bir üst seviyeye çıkardık.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlarda ve toplu taşıma araçlarında temizlik ve dezenfekte işlemlerini yaptık. Bizlere düşen ise hastalığa yakalanmamak için tedbiri elden bırakmamaktır. Belediye ekiplerimiz düzenli olarak çalışmalara devam edecek. Bu noktada vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor.

Meseleyi hafife almadan, paniğe kapılmadan, soğukkanlılıkla, aklımızı ve bilgimizi kullanarak bu salgınla mücadele etmek hepimize düşen bir görevdir. Her bir vatandaşımız uyarıları dikkate alarak, günlük hayatında uyguladığı basit önlemlerle salgın hastalıkların önüne geçebilir” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz