BAFRA SEMPOZYUM KİTABI E-YAYIN’DA!

Bafra Belediyesi tarafından alanında uzman akademisyenlerin katılımı ile 03-06 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu” bildirim kitabı Bafra Belediyesi’nin resmi web sitesinde yayınlanarak erişime açıldı.

 

Bafra’nın demografik özelikleri ve yapısı başta olmak üzere idari yapısı ve gelişimi, ticari hayatı, sosyal ve kültürel gelişimi, tarihi ve doğal güzellikleri bilimsel verilerle ortaya konulan I. Uluslararası Bafra Sempozyumu bildirim kitabı literatürde kıymetli bir eser olarak yerini almıştı.

Bafra’nın tanıtılmasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir arşiv niteliğinde olan bu eser dört cilt olarak tasarlanmış ve her bir cildi Bafra Belediyesi’nin resmi web sitesinde e-yayın olarak yayınlanıyor.

Bafra için eşsiz bir eser olduğunun altını çizen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, konu hakkında şu şekilde konuştu: “I. Uluslararası Bafra Sempozyumu bildirim kitabı Bafra’mız için büyük emeklerle hazırlanmıştır. Şehrin hafızasına destek olan ve gelecek nesillerin kadim kültürümüzü ve tarihimizi öğrenmesine ışık tutacak bu eser 4 cilt olarak tasarlanmış ve e-yayın olarak web sitemize eklenmiştir. Bu eserin sadece Bafra ile sınırlı kalmasını istemedik ve e-yayın olarak sistemimize yükleyerek herkesin erişimine açtık.  Bizler için oldukça gurur ve mutluluk verici bir an. Bafra sevgisinden aldığımız ilham ile yaktığımız bu meşalenin sonucunda ortaya çıkan eseri; kıymetli hemşehrilerim başta olmak üzere bu eserden faydalanan ve faydalanacak bütün vatandaşlarımıza armağan ediyor, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz