ÖRNEK GÖSTERİLEN PROJE TEMEL ATMA AŞAMASINDA

Bafra Belediyesi birçok belediye tarafından örnek gösterilen Orta Ölçekli Sanayi Sitesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bir an önce ilçeye katma değer sağlaması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.  

Hamit Kılıç yönetimdeki Bafra Belediyesi’nin ilçeye kazandırmak için yoğun çaba sarf ettiği ve birçok belediye tarafından örnek gösterilen Orta Ölçekli Sanayi Sitesi ve Kentsel Dönüşüm temel atma aşamasında gelindi.

Bafra’nın Aktekke Mahallesi’nin tapu alanında yer alan ve mülkiyeti maliye hazinesine ait olan 1.344.595,17 m²’lik alana sahip parsellerin 907.812,73 m²’lik kısmı Yeni Orta Ölçekli Sanayi alanı kullanımı oluşturulması amacıyla daha önce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak satın alınıp tapuları belediye üzerine geçmişti.

235.000 m²’lik Sanayi Alanı, 332.845 m²’lik Rekreasyon Alanı, 46.543 m²’lik Spor Alanı, 9754 m²’lik Dini Tesis alanı bulunan projenin planlamaları yapılarak; 420 adet Sanayi Dükkânı, 40 adet ticari amaçlı işyerleri (banka, kargo, showroom vb.), Sağlık Tesisi Alanı, Teknik ve Meslek Lisesi Alanı, Anaokulu Alanı, İdari ve Sosyal Tesis Alanı, Teknik Altyapı Alanları, Belediye Hizmet Alanları, Depolama Alanları için çalışmalar planlandı. İnşa edilecek olan dükkânların ebatları birbirinden farklı olup, 400 m²’lik dükkânların ön cephesi 16 m, 250 m²’lik dükkânların ise ön cephesi 10 m. Her dükkânın derinliği 25 m, yüksekliği ise 9 m olan betonarme prefabrik olarak planlandı. Her dükkân alanının ön cephesine yola 15 m mesafeli otopark alanı da eklenerek konfor alanı oluşturulacak. Dükkânlar 5 m yüksekliğinden itibaren ara kat kat yapılmaya müsait olacak şekilde tasarlandı.

 

Proje kapsamında bugüne kadar 350’nin üzerinde ön başvuru alındı. Her biri 1280 m² olan arsalar bu faaliyette bulunan esnaflar (Keresteci ve Hurdacı) ayrılarak satışı yapıldı. Elektrik, su, kanalizasyon çalışmaları gibi altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Trafolar dikildi, bahçe duvarları K ve L blokta tamamlandı.

 

Ayrıca projenin Kızılırmak tarafına bakan kısmında yer alacak olan 400 m²’lik dükkânlardan A blok yapımı için gerekli olan ihaleler yapılarak çalışmalara başlandı.

 

Birçok belediyenin proje ve süreç ile ilgili kendilerinden bilgi aldığını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamalarda “4 yıldır üzerinde büyük bir ciddiyetle durarak, yapılması planlanan aşamaları yerine getirdiğimiz Orta Ölçekli Sanayi Sitesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Bafra’mız için rol model olacağına inanıyor, ilçemizde büyüme imkânı elde edemeyen üreticilerimizin yolunu açmayı hedefliyoruz. Dağınık ve birbirinden kopuk bir şekilde üretim yapan esnafımızı bir çatı altında toplayarak hem üretimi canlandırmayı hem de seri üretimi hızlandırmayı planlıyoruz. Yeterli imkâna sahip olmayan vatandaşlarımızın üretimde yaşadıkları sıkıntıları asgari düzeye indirmek, daha iyi şartlarda üretim yapmasını kolaylaştırarak pazarlayabileceği alanları oluşturmak bunun akabinde de hem firma sahibinin hem de çalışanların refah seviyesini yükseltmek için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz. Merdiven altı imalat ve çalışma usullerine son vererek daha güvenli bir üretici-tüketici dengesi oluşturmayı temel alıyor bir an önce gerçekleştirebilmek için hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz. Yine proje kapsamında üretici ile tüketici arasındaki engelleri bir bir yıkmayı ve istihdamın daha fazla artırılmasını hedef alarak Bafra’mıza projemizi tez zamanda kazandırmayı planlıyoruz”  şeklinde konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz