BAFRA’DA 4.ÇELTİK HASADI ETKİNLİĞİ

Bafra Kaymakamlığı ve Ziraat Odası Başkanlığının himayelerinde düzenlenen ve Bafra Belediyesince desteklenen 4. Çeltik Hasat etkinliği gerçekleşti.

 

Düzenlenen törene Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, oda başkanları, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çitçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner gerçekleştirdi.

Tosuner “İlçemiz de bu sene 4.sünü düzenlemiş olduğumuz “Çeltik Hasatı” etkinliğinin güzelliğini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bafra Ovası Ülkemizin ikinci verimli topraklarına sahip bir ilçemiz. İlçemiz de üreticiler tarafından yapılan Çeltik Ülkemiz de büyük bir orana tekabül ediyor” dedi.

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun Bafra ‘da tarım ile ilgili rakamsal bilgiler verdi.

 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Mayıs ayı içerisinde ekimini yaptığımız çeltiğimizin bu gün hasadını yapma mutluluğunu yaşıyoruz. Bafra ovası son dönemde hükümetimizin yapmış olduğu ciddi yatırımlarla sulama alanlarında çok büyük yol kat etti. Bafra ovası denince sadece Bafra’nın Kızılırmak’ın etrafı değil, Dereköy’den başlayıp Yakakent’e kadar ilerleyen oldukça verimli bir coğrafya akla geliyor. 67 bin 787 kilometrekare tarım arazisi bulunan ilçemizde, yüzde 80’i sulanabilir alana sahiptir. Sulama imkânı olan arazilerde her türlü yazlık ve kışlık ürün yetiştirilmesi mümkündür.Bu gerçek ışığında tamamlanan doğu yakası sulama kanalları ovamıza büyük katkı sağladı. Bafra ovası ülkenin önemli bir gıda deposudur. Yıllardır ülkemize aş olmuş, ekmek olmuş ve buradaki insanların geçimine vesile olmuştur. Bafra çeltiğini, Bafra pirincine dönüştürmek ve ülkemizde hatta dünyada bir maka haline getirmek zorundayız. Kaymakamlığımız ve Odalarımızla birlikte başlattığımız Bafra pirinci coğrafi işaretleme çalışmaları kısa süre içerisinde sonuçlandırılacaktır. Dedi.

 

Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı konuşmasında Bafra’da yaklaşık yılda 100 bin ton civarında bir üretim var. Bu çok ciddi bir rakam. Bafra olarak bizler bu gerçeği avantaja çevirmemiz gerek. Bafra pirincimizin layık olduğu değere kavuşabilmesi için muhakkak suretle paketlenmesi gerekmektedir. Bafra belediyesi olarak bu alanda gerçekleşecek her çalışmanın destekçisi olacağız. İfadelerini kullandı.

 

Samsun Valisi Osman Kaymak “Bugün törende olmaktan mutluluk duyuyoruz. 4 ay önce sözleşmiştik. Hasada geleceğiz diye bugün buradayız. Az önce rakamlar verildi. Hep söylüyoruz. Samsun gerçekten de bölgenin lider ili. Gerçekten tarımda Bafra, Vezirköprü ve Çarşamba ovasında çok ciddi üretimler yapılmakta. Çok ciddi de destekler verildi. Şüphesiz herkes için ektiğinin hakkını almak değerli bir şey. Devletimiz bu konularda piyasa düzenlemesi yapıyor. Hep beraber tek derdimiz çiftçinin emeği zayi olmasın. Ülkemiz şuan üretim konusunda %75’i karşılıyor. %25’lik bir açığımız var. Geçmiş dönem hükümetlerimiz de Samsun’da ki potansiyeli görmüş. Birçok tarım kuruluşu Samsun’da mevcut. Çalışmalarımız şuan Bafra’ya has bir tohum üretmek. Tüm bunları hep birlikte yapacağız” dedi.

 

Programda yapılan konuşmaların ardından protokol çeltik hasadı gerçekleştirdi.

Bunları da sevebilirsiniz