BAFRA’DA ATIK TOPLAYICILAR KAYIT ALTINA ALINIYOR

Bafra’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan “Atık Toplayıcıları Genelgesi”ne uygun olarak Bafra’da Atık Toplayıcıları kayıt altına alınıyor.

Kayıtsız olanların atık toplayıcılığı yapmalarına izin verilmeyecek.

Kamuoyunda “kâğıt toplayıcıları” olarak bilinen ve herhangi bir işletmeye bağlı olmadan atık toplayıcılığı yapanlarla ilgili yeni bir düzenleme getirildi.

Düzenleme çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, atık toplayıcılığı yapanların “Sıfır Atık Bilgi Sistemi” ile kayıt altına alınmasını istedi ve konuyla alakalı genelge yayınlandı.

Genelgeye göre, atık toplayıcılığı faaliyeti yürüten 18 yaş ve üzerindekiler, faaliyet gösterdikleri ilçe belediyesine, TC kimlik numarası ve iletişim bilgileriyle başvuruda bulunabilecek.

Bafra Belediyesi başvuru süreci tamamlanan atık toplayıcısı, Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne kaydedilecek ve “Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı” sahibi olabilecek.

Kayıt işlemleri tamamlanan toplayıcılara kimlikleri ve yelekleri teslim edilmeye başlandı. Kimliği olmayan kayıtlanmamış kişilerin atık toplayıcılığı yapmasına izin verilmeyecek. Bafra ilçesinde atık toplama yetkisi sadece bu karta sahip olanların olacak ve toplayıcılar, kayıtlı oldukları ilçe dışında atık toplayamayacak.

Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı, kart sahibi dışındaki kişilerce kullanılamayacak, kullandıran ve kullananlar hakkında ise idari işlem yapılacak.

Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı başvurular Bafra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne yapılıyor. İlçede bu güne kadar 62 kişi söz konusu kart sahibi olmak için başvuru gerçekleştirdi.

Bunları da sevebilirsiniz