BAFRA’LILAR DERNEĞİ KURULDU

 

Bafra’nın eşrafından oluşan Bir bir grup, Bafralılar Derneğinin kuruluşunu hayata geçirdi.
Derneğin Kuruluşu, Bafra şehir kulübünde organize edilen bir iftar yemeğinin ardından, seçkin bir davetli topluluğunun huzurunda gerçekleştirildi.

Derneğin Kuruluşu, kurucu Başkan Neşe Kangüleç tarafından bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.
Başkan Neşe Kangüleç, derneğin kuruluş amacını şöyle açıkladı;

Değerli basın mensupları, Bafralılar kültür ,yardımlaşma ve haberleşme derneğinin kıymetli kurucu üyeleri ve hemşerilerimiz basın açıklamamıza hoş geldiniz.

Bugün burada sizlere Samsun’da uzun süredir kurulması beklenen derneğimizin kurulduğu müjdesini vermek için toplandık… Bu müjdeli haberi, doğduğumuz büyüdüğümüz ve hiçbir zaman hafızalardan silemediğimiz ve silmek de istemediğimiz Samsun’un en büyük ilçesi bafra’da (memleketimizde) duyurmak istedik . Ayrıca bu güzel ramazan gününde sizlerle iftar yapmak, iftar menümüzü geniş bir mutfağa da sahip olan Bafra yöresinin yiyeceklerinden seçmek bizi çocukluğumuzdaki o güzel ramazan günlerine geri götürdü.

Bafra dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin bir araya gelmesi, fikir alışverişi yapabilmesi ve haberleşmesi amacıyla kurulan derneğimiz, dünyanın neresinde olursak olalım Bafralı olarak varlığımızı gösterebilme ve dayanışma amacı taşımaktadır. Bu amaçla, 39 kurucu üye ile birlikte kurulan derneğimizin geçici yönetim kurulu oluşturulmuştur .

Vizyon

Bafralılar yardımlaşma, kültür ve haberleşme derneğimizin her kademesinde görev alan arkadaşlarımız hemşehricilik bilincini ve akrabalık ilişkilerini yeniden canlandırma; kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarma; hemşehri olarak birbirimize destek ve yardımcı olmayı birincil görev olarak düşünmektedir.

Samsun’un en büyük ilçesi olan Bafra, 114.465 kişilik nüfusu ve bereketli topraklarıyla, 5000 yıl öncesine dayanan kültürüyle il olmaya adaydır. Bafra kültürünü tüm dünyaya tanıtma, Bafralıların menfaatlerini koruma ve kollama, Bafra’daki eğitim seviyesini en üst noktaya çıkarma derneğimizin temel amaçlarındandır.

Sivil toplum kuruluşları arasında sevgi, saygı, dayanışma, ortak üretim, çoğulculuk, ahlaki doğruluk ve kardeşlik hukukunu geliştirecek projelerde tek yürek olacağımıza olan inancımız tamdır. Bu amaçlar doğrultusunda ilerleyecek olan derneğimiz, ayrıca Atatürk ilkelerini, milletini ve bayrağını da her şeyin üstünde tutacaktır.

Misyon

Eğitim, kültür, turizm, sanat, tarih, spor aktivitelerine Bafra’nın ev sahipliği yapmasını sağlamak, Bafra’mızın doğal güzelliğini gençlerimize gösterebilmek, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı yöremizin tekrar eski verimli günlerine kavuşması ve kalkınması için üniversitelerin ilgili birimleriyle işbirliği yapmak, dini ve milli bayramları Bafralılar olarak bir arada, coşkuyla kutlamak
Yemek aslında bizi birbirimize bağlayan kültürel bir bağdır. Ve dünya üzerindeki bütün ülkeler, insanlar, uluslar arasında en kuvvetli köprülerden biri de yemeklerdir .bu sebeple Bafra’nın zengin mutfağını (taş fırınlarda pişen pide, Bafra nokulu, kaymaklı lokumu, dondurması, büryanı, kaz pilavı, meşhur fırında kabak tatlısı, kabak reçeli, ev kadınları tarafından üretilen doğal elma pekmezini, mısırlı fasulye çorbasını, kırmızı biber salçasını, pirincini, manda sütünden yoğurdunu, kaymağını) ülkemize ve dünyaya duyurmak, bu amaçla Bafra’da gastronomi ve mutfak sanatları günleri düzenlemek, merak duyan gençlerimizi üniversitelerin bu bölümlerine yönlendirmek ,doğal ürünlerimizi meraklılarına sunarak bu alanda da Bafrayı tüm dünyaya tanıtmak ,ayrıca “Bafra’dan evinize.com ” adıyla bir yemek sitesi kurup, ev kadınlarımızın emeklerini desteklenmek misyonlarımız arasındadır.

Bunları yapabilmek için hepinizin deneyimlerine ayrı ayrı ihtiyaç var. Sizleri, tüm hemşehrilerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.
Saygı ve sevgilerimizle

Bunları da sevebilirsiniz