Bafralılar İstanbulda Kucaklaştı

İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF), BADEF’e bağlı 1 spor kulübü, 14 Bafra Derneğinin or ganize ettiği “Büyük Bafralılar Buluşması” İstanbul’da gerceklesti.

İstanbul Bayrampşa Ada Park içerisinde bulunan Armonia De Luxe-Park’ta yapılan Büyük Bafra Buluşmasında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Program Filistin’de hayatını kaybeden ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kura’n Tilaveti ile başladı. İstanbul ve İstanbul dışından çok sayıda Bafralının katılıp hasret giderdiği organizasyonda Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yoğun ilgiyle karşılandı.

Programda ilk olarak İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu konuşma yaptı.
Mustafa Hacıoğlu yaptığı konuşmada,;
’BADEF – Federasyonumuzun organize ettiği Büyük Bafralılar Buluşmasına hepiniz hoşgeldiniz. Bafra dernekler federasyonu olarak, sizlerle beraber olmanın ve kucaklaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Ülkemiz ve dünyamız zor bir yıl geçiriyor. Öncelikle ülkemizde 6 Şubatta meydana gelen Maraş merkezli deprem felaketi sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kuzeyimizde ve güneyimizde süregelen savaşlar da bizleri derinden sarstı. Büyük bir zulmün altında kalan Filistin halkına Allah’tan yardım diliyorum. Bebekleri, çocukları, kadınları ve yardıma muhtaç insanları gözünü kırpmadan öldüren İsrail devletini ise kınıyorum.
Bafralılar, her zaman mazlumun yanında olmuştur, bugün de BADEF olarak Filistin halkının sonuna kadar yanındayız.
Değerli hemşerilerim, Federasyonumuzun temel amacı, gurbette yaşayan hemşerilerine destek olmak, Bafra’nın değerlerini İstanbul’da yaşatmaktır. Bünyesinde faaliyette bulunan 1 spor kulübü ve 14 dernek ile nerede Bafralı var ise federasyonumuz orada olmayı kendine ilke edinmiştir. Maddi yardımlar, eşya yardımları, burs imkanları, öğrencilere yönelik kalacak yer temini, hastalarımıza yardımcı olmak gibi birçok desteği BADEF bünyesindeki derneklerimizle birlikte hemşerilerimize sağlıyoruz. Özellikle de, bir konu için sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketini takiben Adıyaman’da kurulan SAMKON köyüne BADEF aracılığı ile yaptığımız yardımlar Bafra’mızın yüz akı oldu. Sizin destekleriniz sayesinde, Bafralılar olarak, Adıyaman SAMKON köyüne maddi ve manevi desteklerimizi sunduk.Tekrar tekrar sağolun, varolun. BADEF, kurulduğu günden itibaren Bafralının çatı federasyonu olarak hemşerilerini sık sık bir araya getirmeye gayret göstermiştir. Özellikle pandemi öncesinde bunu başarıyla sağladık, ancak pandemiyle birlikte bir çok alışkanlıklarımız değişti. İşte bu güzel gece, bizlere eski büyük günlere dönüşün de mesajını veriyor. Artık iftarlarımız, pikniklerimiz, kahvaltılı toplantılarımız, konser, konferans gibi aktivitelerimiz hız kesmeden her fırsatta devam edecek.
Bafralıları biraraya getireceğiz. Bu geceye, Büyük Bafralılar Buluşması dememizin özel bir de sebebi var. Biz BADEF olarak bu geceyi sadece İstanbul ile sınırlı tutmadık. Samsun, Ankara, Bursa ve Trakya başta olmak üzere nerede Bafralı var ise onları davet ettik. Bafralının gücünü ve birlikteliğini hele bir de ele ele verilirse neler başarabileceğini herkese göstermek istedik. İyiki varsınız, iyiki buradasınız, iyiki Bafralısınız! Davetimize icabet ederek büyük buluşmamıza güç veren tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.
Ayrıca bu gecenin hazırlanmasında bizlere maddi ve manevi destek veren başta Astaş Holding Kaya Aşcı’ya, Heyces Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş’a, organizasyon için Astajans Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aşcı’ya, dernek başkanlarım ve yönetim kuruluma teşekkür ediyorum.
Sözlerime merhum Bafralı şairimiz Atilla Çakıroğlu’nun şu dizeleri ile son vermek istiyorum.

Kadı çeşmesinden su içmediysen,
Uzun hamam ile paşa hamamında çimmediysen,
Gençlik caddesinden geçmediysen,
Sen Bafralı değilsin arkadaş.

Bedri Koraman’ın Bafralı,
Neyzen Teyfiğin Kolaylı,
Bafraspor’un Türkiye şampiyonu olduğunu bilmiyorsan,
Sen Bafralı değilsin arkadaş.
Ramazanın 15inde selesepet top kandil demediysen,
Tütünü, çeltiği, karpuzu tarlada görmediysen,
Fotoğrafçı mümini, asımı, foto nihat’ı unuttuysan,
Sen Bafralı değilsin arkadaş.
Bafra pidesini yemediysen,
Kaymaklı lokumu ve Bafra dondurmasını tatmadıysan,
Nokul lezzetimiz ile tanışmadıysan
Sen Bafralı değilsin arkadaş.

Kapıkaya festivaline katılmadıysan,
Kuş cennetini ve balık göllerini gezmediysen,
Nebiyanı görmediysen,
Sen Bafralı değilsin arkadaş.
Güzel günlerde tekrar görüşmek ümidiyle, sağolun, varolun, sağlıcakla kalın.’’

Daha sonra ise BADEF’e bağlı dernek başkanları ve İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Murat Yıldız birer konuşma yaparak yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aktardılar.
Bafra’dan Büyük Bafralılar Buluşması için İstanbul’daki etkinliğe giden siyasi parti temsilcileri ise konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları vererek, son zamandaki gündemle alakalı konuşma yaptılar.
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ise konuşmasında SAMKON olarak yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra,
’‘BÜYÜK BAFRALILAR BULUŞMASI’’ programına Sakarya Valimiz Sn. Yaşar KARADENİZ, Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Sn. Av.Orhan KIRCALI, Bayrampaşa Kaymakamımız Sn. Dr. Soner ŞENEL, önceki dönem Şişli Kaymakamımız Sn. Ali Fuat TÜRKEL, Bafra Belediye Başkanımız Sn. Hamit KILIÇ, Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Sn. Şaban HÜRYAŞAR, Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi Sn. Bahadır ŞAHİN,Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Serdal Sefa KOCABAŞ, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sn. Osman TOSUNER, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Sn. Erol ANDİÇ, SAMKON Yönetim Kurulu üyelerimiz, Federasyon Başkanlarımız, Kıymetli İş İnsanlarımız, Dernek Başkanlarımız ve Siyasi Parti Temsilcileri katılım sağladılar. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunmak isteriz.’’dedi.
BADEF’in ev sahipliğinde düzenlenen Büyük Bafralılar Buluşması’nda Bafra’nın ne denli büyük bir aile olduğuna bir kez daha şahitlik ettiklerini ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Büyük Bafralılar Bulaşması”na AK Parti Samsun Milletvekilimiz Av.Orhan Kırcalı ile katılım sağlayarak, gurbette ki hemşehrilerimizle bir araya geldik. Bafra insanımızın sıcaklığını gönülden hissettiğimiz hemşehrilerimizle buluşmaktan büyük mutluluk duyduk. Sevdası Bafra olanların buluştuğu böylesi bir organizasyonda hemşehrilerimizle kucaklaşmamızı, hasret girermemizi sağlayan İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, SAMKON Genel Başkanı ve BADEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı H.Kaya Aşcı, Başkan Yardımcısı Ahmet Kocabaş’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Sıcak ve samimi bir ortamda öznesi Bafra olan müstesna anlar yaşadık. Her nerede yaşıyor olursa olsun yüreği Bafra için atan hemşehrilerimze Bafra’mız için gerçekleştişrdiğimiz çalışmaları, projelerimizi geleceğe yönelelik düşüncelerimizi anlatma fırsatı bulduk. Onların tavsiyelerini dinledik, desteklerini hissettik. Bizleri bağırlarına basan kadirşinas hehşehrilerimin her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde Samsun ve Bafra derneklerinin oldukça başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Başkan Kılıç, “Hiç biri tabeladan ibaret değil. Oldukça önemli çalışmalar ve organizasyonlar gerçekleştiriyorlar. Her biri ile koordine içerisindeyiz. Hepsi Bafra için büyük güç, bizler için ise oldukça önemli destek. Hepimiz Bafra’mızı daha güzel yarınlara taşımak için gayret gösteriyoruz.”diyerek dizlerini tamamladı.
Bayrampaşa Kaymakamı Dr.Soner Şenel ve Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı ise yaptıkları konuşmalarda gündeme dair bilgilendirmelerde bulundular.
Plaket sunumunun ardından hatira fotoğraflarının çekiminden sonra program son buldu.

 

Bunları da sevebilirsiniz