Başkan Deveci: “Cumhuriyet tarihinin en önemli süreçlerinden birisi”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, CHP Kavak SKM açılışında Kavaklılarla bir araya geldi. Başkan Deveci, “Şu anda ‘Millet İttifakı’ olarak bir cümleyle konuşulup geçilen ittifak, yüz yıllık cumhuriyet tarihinin en önemli süreçlerinden birisi. Sadece seçim kazanmaya odaklı değil” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kavak Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışı gerçekleştirildi. Açılışa CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel başta olmak üzere Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, ilçe başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda Kavaklı yurttaş katıldı. Açılışın ardından Başkan Deveci, Kavak esnafını ve pazar yerini de ziyaret etti.

 

“KEŞKE BENİ AK PARTİLİ MHP’Lİ  KARDEŞLERİM DE DİNLEYEBİLSEYDİ”

Açılışta Kavaklılara seslenen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Hepinizi tanıyorum. Emeğinizi biliyorum. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ü burada karşıladınız, Havza’ya götürdünüz. ‘Senin yolun, bizim yolumuz’ dediniz. Bugün o noktadayız. Bu seçim, o parti gitsin bu parti gitsin seçimi değil. Bu seçim, onur ve haysiyet seçimi. Çocuklar işsiz. İşsiz çocuğun partisi mi olur? ‘Benim partime geçersen iş vereceğim’ diye bir şey olamaz. Türkiye bunu yaşamadı daha evvel. Daha önce de bizim partilerimiz vardı, seçimlere girdik çıktık; muhalefet ve iktidar vardı ama bunu yaşamadık. Kimse beni ‘Sen benim partimden değilsin’ deyip işimden etmedi. Buradan çocuklarınız ve torunlarınız için geri çıkalım. Keşke beni bugün İlkadım’a giden AK Partili, MHP’li kardeşlerim de dinleyebilmiş olsalardı” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN YÜZ YILDIR YAKALAYAMADIĞI FIRSAT”

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan İzmir İktisat Kongresi’nde yaşadığı bir anı aktaran Başkan Deveci, “Kongre için yaklaşık 1.5 aylık ciddi bir çalışma yapıldı. Dünyanın değişik yerlerinden gelen 4 bin civarında maliyeci, hukukçu, ekonomist Türkiye için görüşlerini ifade etti. Bizim de katıldığımız o toplantıda Millet İttifakı’nın altı lideri de vardı. Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu kürsüde dedi ki, ‘Allah bana, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin genel başkanını, O’nun kurup bize emanet ettiği cumhuriyetinin cumhurbaşkanı adayı olarak anons etme şansını verdi’ dedi. Bu cümle ve bu cümlenin ardındaki siyasi dostluk ve iş birliği Türkiye’nin bundan önceki yüzyılda yakalayamadığı bir fırsat. Şu anda ‘Millet İttifakı’ olarak bir cümleyle konuşulup geçilen ittifak, yüz yıllık cumhuriyet tarihinin en önemli süreçlerinden birisi. Sadece seçim kazanmaya odaklı değil” diye konuştu.

 

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN AYRILMAYIN”

Türkiye siyasetinin birbiriyle konuşmadığını ve dargın olduğunu kaydeden Başkan Deveci, “Cenazede yan yana geliyorlar ama birbirlerine selam vermiyorlar. Bizim kültürümüzde, inancımızda, geleneğimizde bu yok. Camide birbirinizle konuşmuyor musunuz? Camide birbirinizin partisini mi soruyorsunuz? O noktaya geldik, çıkalım buradan. Komşu olalım, akraba olalım. Birbirimizin düğününe, cenazesine gidelim. Acısını ve sevincini paylaşalım. Bu seçim bize bunu kazandıracak. Yolunuz açık olsun. Atatürk’ün yolundan ayrılmayın” ifadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz