BALKAN TÜRKLERİ’NİN TÜFEKCİ SEVİNCİ

Samsun’da İYİ Parti’nin Milletvekili listelerinde yer verdiği ikinci, dördüncü ve yedinci sıradan Balkan Türkü ve Mübadilleri aday göstermesi, Samsun’da sayıları 250 bini bulan Balkan Türkleri tarafından büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılandı.

TÜFEKCİ ETLİ KAZAN PİLAVI İKRAM ETTİ

İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu’na bağlı Vezirköprü Balkan Türkleri Derneği açılışında, Mübadillerin meşhur etli kazan pilavını ikram etti. Samsun’un on farklı ilçesinden gelen Balkan Türkleri Derneklerinin Başkanları, yönetim kurulları ve Vezirköprülülerin de katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Tüfekci, “Samsun’a geldiğim ilk günden bu yana bütün Balkan Türkleri beni bağrına bastı. Kendimi evimde, abilerimin kardeşlerimin yanında hissediyorum. Benim atalarım mübadeleden önce Balkanlardan göçüp gelmiş. Samsun’da Konfederasyon Başkanımız Salih Meriç olmak üzere tüm Balkan Türkleri dernekleriyle bir aradayız. Bafra’nın bir evladı gelini olarak şehrimin bütün renklerini, insanını bütün samimiyetim ve yüreğimle ifade etmeliyim ki çok seviyorum. Balkan Türkleri hemşehrilerimizle birlikte olmak, onların yüreğini, sıcaklığını hissetmek ise beni çok mutlu ederken büyük de bir sorumluluk yüklüyor. Samsun’dan İYİ Parti listelerinden üç Balkan Türkü kendine yer buldu. Bugün yaptığımız bu çalışma ve birliktelik 8 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde de etkisini çok ciddi şekilde gösterecektir. ‘İYİ’ki varsınız.” diye konuştu.

“BU KIZÇENİZ SİZİ ÇOK SEVİYOR”

Alaçam, Bafra, 19 Mayıs, Atakum, İlkadım, Canik, Havza ve Vezirköprü ilçeleri başta olmak üzere Mübadil ve Balkan Dernekleri ile düzenlenen mahalle ve dernek ziyaretlerinde hemşehrileriyle sıklıkla bir araya geldiklerini ifade eden İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci, “Bugün diğer ilçe başkanlarımız, yönetim kurulları ve değerli hemşehrilerimle bu güzide derneğimizin açılışında bulunmaktan gurur duyuyorum. Vezirköprü ve Samsunumuz için birlik ve beraberliğin çok büyük önem taşıdığı bu günlerde, bir birimizin sesi ve nefesi olacağız. Rabbim çıktığımız yolu da bu güzel birlikteliği de hayırlara vesile etsin. Gün birlik olma, gün birlikte olma, kendimizi en iyi şekilde hem ifade hem de temsil etme zamanıdır. Buradan sizlerin aracılığıyla kendisi de bir mübadil olan, Genel Başkanımız, Cesurlar Hareketinin Lideri Sayın Meral Akşener’e selam olsun. Bu kızçeniz sizi çok seviyor” dedi.

Açılış programına CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Samsun Milletvekili Adayı Murat Çan, İyi Parti Samsun Milletvekili Adayları İmren Nilay Tüfekci, Efe Aydın, Kazım Can Şen, Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Çoban, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahım Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, İlçe Tarım Müdürü Yakup Çağlıyan, CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Salih Gürbüz, Memleket Partisi İlçe Başkanı Ertem Kurt, dernek üyeleri ve bölge sakinleri katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz