BASIN SÖZCÜSÜ KÖKSAL ÖNER: ‘KADILARIMIZ TOPLULUĞUMUZUN AYNASIDIR’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner,“ Kadınlarımızın eşitlik ve özgürlük mücadelesinde bir araya gelecek, eşit ve özgür günlerini hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

Kadıların toplumun en önemli yerinde olduklarını hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner,  “Demokrasinin en somut, tek ve en meşru aracı olan, 5 Aralık 1934’de  Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile yürürlüğe giren ” Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması ” kadınlarımıza yetmemektedir. Kadınlarımız, hayatımızı şekillendiren tüm alanlarda, gerek karar alma mekanizmaları gerek temsil organlarında daha fazla yer almak ve geleceğin şekillenmesinde aktif birey olmayı istemektedirler ”dedi.

‘GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİREN TÜM KADINLARIMIZDIR’
Hayatımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandırdıklarının altını çizen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları  Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal  Öner,“İhtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, anne olmak gibi kutsal bir mertebeye sahip olan, ailesine yön veren ve gelecek nesilleri yetiştiren tüm kadınlarımızdır. Şanlı tarihimizde birçok fedakârlıklar gösteren kadınlarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında da büyük emekleri olmakla beraber, tüm dünya ulusları içinde en çok saygıya değer olan kadınlardır. Ülkemizin ve toplumumuzun geleceği; annelerimizin, kadınlarımızın yetiştirdiği ve yetiştireceği insanlar sayesinde şekillenmiş ve şekillenmeye devam edecektir. İstiklal Savaşında; sırtında top mermisi taşıyan, askere destek sağlayan, bağımsızlığımızın kazanılmasında yadsınamayacak katkılar sağlayan kadınlarımız, bu vatan ve millet için, canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Kadınların sosyal hayatın içinde etkinlik alanlarının genişletilmesi, istihdamda, sağlıkta, siyasette, eğitimde hak ettiği yerde olması hem bugünümüz hem yarınımız için büyük önem taşımaktadır. Bu konuda üzerimize düşenleri yapmaya çalıştığımızdan emin olmanızı istiyorum ”diye konuştu.

‘İNSANA YAPILAN HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ’
Ne acıdır ki günümüzde kadın ve şiddet kelimeleri ile birlikte kullanıldığını vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve  Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner,“Bu bize hem utanç hem de acı veriyor. Kadına şiddet, insanlığa ihanet, Allah’a saygısızlıktır. Bir anne, eş, evlat, komşu, kardeş, arkadaş olan kadın, hepsinden önce bir insandır. Aslında insana yapılan her türlü şiddetin karşısındayız. Hayme Anaların, Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Fatma Seher Hanımların, İstiklâl Harbi’nde Mehmetçik’le omuz omuza savaşan gazi ve şehit anaların vatanında; kadınların şiddete maruz kalmasından, cinayetlerle anılmasından duyduğum rahatsızlığı tarif etmem mümkün değil. Kadın denildiğinde şefkat, merhamet, sevgi, üretim, eğitim ve daha nice güzel kelimenin akla geleceği günlerin yakın olmasını gönülden diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında her türlü fedakârlıkta bulunan, yokluğumuzu ve sıkıntılarımızı paylaşan, her zaman yanımızda olan tüm fedakar kadınlarımızın ve attığım her adımda bana güç veren eşimin ve annemin 8 MartDünya Kadınlar Günü’nü kutluyor selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz