Başkan Akgül, “Hedef Turizmde Marka Olmak”

Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneğinin hazırladığı “Teknik destek programı” OKA tarafından kabul edildi.

Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneğinin Salıpazarı Belediyesi adına yazıp başvuru yaptığı “OKA Teknik destek programı” talebi kabul edildi.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Kalkınma Ajansından alınacak desteklerin yolunu açacak olan Teknik Destek programı sözleşmesi, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Yerel Eylem Grubu Proje Müdürü Ertuğrul Öztürk ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin’in katılımları imzalandı.

HEDEF TURİZMDE MARKA OLMAK

 Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül imza töreninin ardından yaptığı açıklamada “İlçemiz Turizmde Marka şehir yapmak hederi ile faaliyetlerimizi yürütmekteyiz” dedi.

YATIRIMLAR DESTEKLENMELİ

İlçeye yapılan yatırımların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Akgül, “Bu yatırımlar ile bölgede yeni iş imkânlarının yaratılması, ekonomik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, ilçenin Doğal, Kültürel, Tarihi ve Yerel değerlerinin Tanıtılması ve ilçemizi Turizmde Marka şehir yapılması hedeflenmektedir.

TURİZMİ HAREKETE GEÇİRİYORUZ

Belediyemizin de üyesi olduğu Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği’nin (YEG) 2019 yılında Yerel Kalkınma Stratejisi raporuna göre “Bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için tanıtımı ile birlikte doğal kırsal turizmin harekete geçirilmesi, tanıtım ve bilinçlendirme çalışmaları ile potansiyel turizm işletmecilerinin harekete geçirilmesi ve yatırım faaliyetlerinin desteklenmesi sağlanmaktadır.

DOĞAL MİRASA SAHİBİZ

Salıpazarı her döneme ait tarihi eserlerin varlığı, zengin doğal güzellikleri, ulaşım koşullarının ve kaynaklarının rahatlığı nedeniyle tur güzergâhlarının tercih edebileceği bir lokasyon ve kültürel, doğal mirasa sahip olması nedeniyle oldukça güçlü kaynaklara sahiptir.

YEG’E TEŞEKKÜR ETTİ

OKA ile imzaladığımız bu sözleme ilçemize ve taraflara hayırlı olsun. Kurulduğu günden itibaren büyük bir özveri ile çalışan Yerel Eylem Grubu çalışanlarına ve yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bunları da sevebilirsiniz