Başkan Demir: Kırgız halkının yanındayız

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kızılay aracılığıyla Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e 180 bin maske yardımında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’in 10 yıldır kardeş şehriyiz. Bu zor dönemde onların yanlarında olmayı arzu ettik” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törene Başkan Mustafa Demir, Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Seyfi Küçükgöncü, Şenol Yıldız, belediye bürokratları ve Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel ile vatandaşlar katıldı. Samsun’un kardeş şehri, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e destek olmak için 180 bin adet maske İl Müftüsü Seyfullah Çakır’ın yaptığı dua ile yola çıktı. Samsunluların ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı, Kızılay’ın destekleri ile yardım Bişkek’e ulaştırılacak.

KIRGIZ HALKININ YANINDAYIZ

Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak Kırgız halkının yanında olduklarını vurgulayan Başkan Mustafa Demir, “Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’in 10 yıldır kardeş şehriyiz. Bu zor dönemde yanlarında olmayı arzu ettik. Samsunluların ve belediyemizin katkısı ile Kızılay ile birlikte oluşturduğumuz tıbbi malzemeyi bugün Bişkek’e yolcu ediyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemizin son 20 yılda yakaladığı istikrarla birlikte nereden nereye geldiğini gördük. Kırgızistan halkının da birlik ve beraberlik içinde geleceğe emin adımlarla yürümesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz