KÜSPE FİYATI ŞEKER PANCARI FİYATINI GERİDE BIRAKTI

Çarşamba Şeker Fabrikasının faaliyete geçeceği müjdesi bölge çiftçilerinde olumlu karşılanmasına rağmen pandemiden dolayı bu yıl faaliyete geçemeyeceği çiftçilerimizi biraz üzmüştür. Yerinde yaptığımız incelemede fabrikanın bakım ve onarımı hızlı bir şekilde devam etmesi seneye Çarşamba Şeker Fabrikamızın üretime geçeceği şimdiden görülmektedir. Ancak şeker pancarı sökümü tamamlanıp bitmek üzere olmasına rağmen şeker pancarı fiyatlarının 270 kuruşlarda seyretmesi ve yeni fiyatın açıklanması çiftçilerimizi karamsarlığa sürüklemektedir. Hayvancılığın olmazsa olmazı küspe fiyatlarının 300 kuruş civarında seyrediyor olması bölgemizde hayvancılığa büyük darbe vurmaktadır.4000 bin ton civarında üreticiye verilecek olan küspenin devlet eliyle Kastamonu’dan Çarşamba Şeker Fabrikasına getirilerek çiftçiye teslim edilmesi , çiftçide bir güven tazelemesi olarak değerlendirilmelidir. Saman fiyatları 1000 tl civarında seyrederken geçen yıl 170-180 kuruş olan küspe fiyatlarının neredeyse %70 artış göstererek çiftçinin en uygun alacağı olan şeker pancarı küspesinin bu fiyatlarda seyretmesi hayvancılık yapan üreticilerimizi kara kara düşündürmektedir.

Şeker Fabrikası açılıyor diyerek tarlalarda boy boy fotoğraf çekinip paylaşan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’dan konu ile alakalı hiçbir ses çıkmaması da çiftçiye sahip çıkma iddiası, köy toplantıları sadece fotoğrafta kalmıştır.

Yetkililerin ivedilikle pancar fiyatı ve küspe fiyatlarında gerekli iyileştirmeyi yapmalarını Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı olarak çiftçilerimizin adına talep etmekteyiz.

Bunları da sevebilirsiniz