BAŞKAN DEMİRTAŞ BELEDİYE BÜNYESİNDE HİZMET VEREN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

350 KİŞİLİK BİR EĞİTİM ORDUSUNA SAHİP BİR BELEDİYEYİZ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İLKEM Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim destekli kurslarda görev yapan öğretmenleri ve ailelerini akşam yemeğinde buluşturdu.

İlkadım Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü özel hazırlanan kutlama yemeği ile kutladı. Yemek öncesinde Başkan Demirtaş tüm masaları tek tek dolaşarak; öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.  Ihlamur Kafe’de düzenlenen kutlama yemeği önce saygı duruşu ve akabinde istiklal marşıyla başladı.

“305 kursumuzla 7 bin vatandaşımıza hizmet veriyoruz”

Programın açılış konuşmasını yapan İlkadım Halk Eğitim Müdürü Muhammet Usta,” 2 gün önceside olsa öncelikle her birinizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. İlkadım Halk Eğitim Merkezi olarak bizlere sunduğu imkanların yanı sıra verdiği sınırsız katkı ve desteklerinden ötürü Belediye Başkanımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum.2023 yılını baz alarak yapılan istatisklerde 20 farklı alanda kreşlerden tutunda, yaşlı insanlara kadar yani 7’den 70’e bir çok alanda İlkadım’daki vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Açılan 305 kursumuzda 7 bin kişiye ulaşmış durumdayız. Buda küçük ölçekli ilçelerin tamamında büyük bir sayı demek. Hedefimiz bu rakamların artarak büyümesi yönünde. Bu noktada olabildiğince yanınızda olmaya çalışacağız. Her hafta belediyemizin açılışlarını yaptığı  “Mahalle Kreş ve Kültür Evi”projesi bizim ilgi odağımız oldu. Projede emeği geçen herkese ayrıca teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

“350 Kişilik bir eğitim ordusuna sahibiz”

Düşünün bir kere insan bilgisiz yaşayabilir mi? Peki insan bilgiyi nereden öğrenir? Önce ailesinden, sonra öğretmeninden. Öğretmenler sorumluluğu büyük olan insanlardır. Öğretmenler bu yolda her türlü zorluğa razı olurlar ve elinden gelen her çabayı gösterirler diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Öğretmenliğin, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir sorumluluk, bir sevgi, bir fedakarlık olduğu bilincindeyiz. Biz İlkadım Belediyesi olarak 350 kişilik bir eğitim ordusuna sahibiz. Sayımız gelecek yıl hem öğretmen hem de kursiyer bakımından artarak devam edecek inşallah. Bugün de ülkemizin geleceğini şekillendiren, bilgi ve değer katan, öğrencilerinin hayatlarında iz bırakan öğretmenlerimizle bir araya geldik. Bu akşam için buraya gelenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anar, görevi başında olan ve emekliye ayrılmış tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü tebrik ediyorum” dedi.

“El emeği takı tasarımlı tesbihi hediye etti”

Gecede Takı Tasarım Usta Öğreticisi Leyla Keskin Şen, İlkadım Halk Eğitim Müdürü Muhammet Usta ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a el yapımı takılardan oluşan tesbih hediye etti.Kutlama yemeği çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz