Başkan Deveci: “Amacımız tarım ve hayvancılığı desteklemek”

 

Atakum Belediyesi ile Samsun Karadeniz Rotary Kulübü iş birliği ile hayata geçen “Jersey Irkı İnek Dağıtım Projesi” kapsamında bir süre önce Jersey ırkı ineklerin dağıtımlarının gerçekleştirildiği üreticileri ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Amacımız hayvancılığı ve tarımı desteklemek” dedi.

———————————————-

Atakum Belediyesi ile Samsun Karadeniz Rotary Kulübü iş birliği ile kırsal mahallelerde hayvancılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla özel olarak ihtiyaç sahibi 25 kadının belirlenerek 50 adet Jersey ırkı ineğin hibe edildiği, “Bir Kadına Bir İnek Verin ve Dünyayı Değiştirmesini İzleyin’’ sloganıyla yola çıkan ‘Jersey Irkı İnek Dağıtımı Projesi’ kapsamında üreticileri ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci proje yararlanıcılarına hayvan pasaportlarını takdim etti. Ziyarette Başkan Deveci’ye Samsun Karadeniz Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Dr. Teoman Kaynar, Samsun Karadeniz Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Diyetisyen Merve Kaynar, Samsun Karadeniz Rotary Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Dt. Mehmet Demirel, Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü personeli de eşlik etti.

 

“PROJEYİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ”

Jersey projesini seçimden önce de anlattıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Samsun Karadeniz Rotary Kulübü ile birlikte başlattığımız projede 50 Jersey düve hamile kaldı ve kırsal mahallelerimizde yaşayan gelir düzeyi düşük, ihtiyaç sahibi 25 kadına muhtarlar vasıtasıyla ulaştık ve düveleri teslim ettik. Yem desteği vermeye devam ediyoruz. Bugün de proje yararlanıcılarından olan hemşehrimizi ziyaret ettik. Hayvanları da gördük. Amacımız hayvancılığı ve tarımı desteklemek, belediyenin bir elinin kendi yurttaşı üzerinde olması. Bu bölgeler mahalle oldu ama biz burada yaşayanların tarım ve hayvancılık yapmalarını, mahalleleşmemelerini ve köy kültürü ile kalmalarını istiyoruz. Bu projeyi daha da büyüteceğiz” dedi.

 

“HALKIMIZA OLAN GÖREVİMİZ”

Samsun Karadeniz Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Dr. Başkanı Teoman Kaynar ise projenin güzel bir noktasında olduklarını belirterek, “Artık hayvanlarımızı teslim ettik. Bir kısmı gebe kaldı. Diğerlerinin de tohumlamaları yapıldı. Doğum yapanlar da var. Mutluluk bu olsa gerek. İnsanların gözlerindeki mutluluğu görünce biz daha fazla mutlu oluyoruz. Bu bizim halkımıza olan bir görevimiz, çünkü bu halk bize çok şeyler verdi. Bizim de halkımıza destek olmamız gerekiyor. Şu anlaşıldı ki tarım ve hayvancılık çok önemli. Sevgili Atakum Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci uzun süredir bu konu üzerinde duruyor. Bizim de bunu desteklememiz gerekiyor. Bu projemiz burada bitmeyecek, Allah izin verirse süt ürünlerine yönelik Atakum’un adını yaşatacak ve uzun süreler tanıtacak bir projeyi daha yapacağız. Umuyorum küresel bağışlarla onu da kısa sürede gerçekleştireceğiz. Bize destek veren Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye, Atakum Kırsal Hizmetler Müdürlüğü personeline, Başkan Yardımcımız Atilla Küçükala’ya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“KADINLAR GÜÇ KAZANIYOR”

Projenin yararlanıcıları arasında bulunan Kesilli Mahallesi’nden Nazife Koç, “Böyle bir destek sağladıkları için herkese teşekkür ederiz.Çok güzel bir proje. Diğer haneler de çok memnun bizim gibi. Aile bütçesine önemli katkıları olacak, çoluk çocuğumuz okuyor şu anda. İneklerimiz doğum yaptıktan sonra biz de süt üretimi yapabileceğiz. Pazara gidiyoruz ve süt satıyoruz. Projeden sadece kadınların faydalanması çok iyi bir şey. Kadınlar güç kazanıyor ve ellerine para geçiyor. İhtiyacı olan herkesin bu projeden faydalanmasını umut ediyorum” dedi. Meyvalı Mahallesi’nden Nevin Metin ise, “Çok mutluyum. İneklerim süt vermeye başlayınca peynir, çökelek ve süt üretip satacağım ve aile ekonomisine destek olacağım. Bize destek olan herkese çok teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı. Alanlı Mahallesi’nden Hatun Çakır, “Şu anda ineklerden çok memnunum. Bir tane kendi ineğim vardı iki tane de bu proje sayesinde ineğim oldu. İnekler şu an gebeler. Gebeliklerinin ardından süt vermeye başladıklarında süt satacağım. Vesile olan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. Kesilli Mahallesi’nden Hanife Karagöz de, “Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye özellikle teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bizi saydı, sevdi ve ilgi gösterdi. Sütümüz bol olduğunda peynir üretimi yapmak istiyorum” sözlerini kaydetti.

Bunları da sevebilirsiniz