ÖZAL’I YENİDEN SORGULAMAK

Neden 1980 darbesi sonrasında parti kurup siyasete girdiğini ve KURULU DÜZENLE çatıştığını sorgulamalıyız.
Neden Güney Kore modeli diyerek Türkiye’deki üniversitelileşme oranını %40’ların üzerine çıkarmaya çalıştığını sorgulamalıyız.
Türk Telekom’u neden satmaya çalıştığını sorgulamalıyız. Neden 40 milyar dolar istedi?Türkiye’nin 39 milyar dolar olan tüm borcunu sıfırlayıp kasamızda 1 milyar dolar para kalması için mi?
Çimento fabrikalarını Fransız’lara satıp onları kendi silahı ile vurarak, uzaya ilk Türk uydusunu neden göndermeye çalıştığı konusunda sorgulamalıyız. Amacı uzayda uydusu bulunan ve yörünge paylaşım sözleşmesini imzalayacak olan güçler arasına katılmak mıydı? Bu sözleşme ile 5 yörünge elde edip bunlardan ikisini Almanlara kiralayarak Türkiye’ye  35 yılda 3,5 milyar dolar kazandırmak mıydı amacı?
Neden Asil Nadir’i destekledi? THY’den sonra en önemli markalarımızdan birisi olan Vestel’e Silikon Vadisi’nde Philips firmasından daha fazla platformkazandırmak mıydı amacı? Asil Nadir’in dünyanın en büyük soğuk hava depolama ve gıda dağıtım şirketi olan Poly Pack International’ı neden güçlendirmeye çalıştı? Amacı GAP’ta üretilecek ürünleri gecikmeksizin tüm dünyaya dağıtmak mıydı?
Neden Kazakistan Lideri Nazarbayev’e Antalya’da 50 dönüm çiftlik hediye etti? Neden Nazarbayev’in her yaz Antalya’da tatil yapmasını ve at çiftliği kurmasını sağladı? Niyeti Türkiye’nin yapacağı uzay çalışmalarında Baykonur Uzay Üssü’nü kullanmanın yolunu mu açmaktı?
Sorgulamak lazım gerçekten, neden Bulgar Diktatörü Todor Jivkov’a 2 milyon dolar para gönderdi? Naim’in olimpiyatlara katılma kotasını bir an önce kaldırmak mı istiyordu? Sakıp Sabancı’nın deyimi ile Naim üzerinden 5 milyar dolarlık Türkiye tanıtımı yaptırmak mıydı amacı?
Boşnak Hırvat Federasyonu’nun kurulması için Hırvatlara neden 50 milyon dolar gönderdi? Amacı Türk gücünün Avrupadaki ileri karakolu olan Boşnakları güçlendirmek miydi?
Neden IMF ile stand by anlaşmalarını devam ettirmedi? Bunu bağımsızlığımıza engel olarak mı görüyordu?
Neden dövize çevrilebilir mevduat yükünden Türkiye’yi kurtarmaya çalıştı? Kaç güç odağını bu önemli ranttan mahrum bıraktı? Sorgulamalıyız!
Neden dışardan kredi almaksızın yapmaya çalıştı yatırımlarımızı ve neden GAP’ı devam ettirdi?
Neden Japonya’ya doğrudan uçuşları başlatmaya çalıştı? Nereden biliyordu 2000’li yıllardan sonra Japonların halkını besleyebilmek için nüfusun %10’undan fazlasını yurtdışına göndereceğini?
Neden Sabancı ailesi ve TEMSA aracılığıyla Japon sermayesinin Türkiye’ye gelmesini sağladı? Bunun Özdemir Sabancı olayında olduğu gibi, Türkiye’ye kan ve gözyaşı getireceğini bilmiyor muydu?
Neden burnumuzun dibindeki Araplara mesafeli davranarak Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’ne döndü yüzünü? Neden önümüzdeki yüzyıl Türk yüzyılı olacaktır dedi? Neden ABD Başkanı Clinton gibi düşündü? Neden George Friedman gibi düşündü? Ve öldürüleceğini bile bile neden bu kadar mücadeleci davrandı?

Turgut VAROL

Bunları da sevebilirsiniz