Başkan Deveci: “Bu acı, unutulmayacak”

Atakum Belediye Başkanı  Av. Cemil Deveci, Türkiye’yi derinden etkileyen ve 11 ilde ağır hasar oluşturan 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde anma mesajı yayımladı. 

Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi: Geçen yıl 6 Şubat’ta ülke olarak, deprem felaketiyle yeniden yüzleştik. 11 ilimizde yıkıma yol açan felakette yaşamını yitiren her bir vatandaşımızla, yüreğimize ateş düştü. Çocuğu, annesi, kardeşi, komşusu enkaz altında kalan vatandaşlarımızın acısı, hepimizde derin izler bıraktı. Küçük bir ses, yaşam ve umut bekleyişini, tüm benliğimizde hissettik.

Atakum’da deprem haberini alır almaz yaptığım çağrının, hemen cevap bulacağını biliyordum. Dayanışma bizim tarihimizin, kültürümüzün ve geleneğimizin temelini oluşturuyor. 7’den 70’e binlerce Atakumlu, ellerinde ne varsa paketleyip; Belediyemize, Paylaşım Merkezimize ve tesislerimize geldi. Duygumuz ortaktı. Sadece Atakum’dan değil Terme’den Bafra’ya tüm vatandaşlarımız, dayanışma seferberliğine katıldı Gönüllülerimiz, dayanışmamızı afet bölgesine ulaştırmak için gece gündüz demeden çalıştı. Yaşadığımız derin acı, yüreğimizde var olan iyiliği dışarı çıkardı ve karanlık tablodan yeniden umut yeşertti. Çünkü biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesi veren ve mücadelesini zaferle taçlandıran bir ulusun azmini ve ruhunu taşıyoruz. Bu ruh, zor dönemlerimizde bize meşale oluyor ve olmaya devam edecek.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Bugün 6 Şubat, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümü ve Miraç Kandili. Bu kutsal günde dualarımız, vatandaşlarımızın aziz hatıraları için olacak. Bu acı unutulmayacak. Aynı felaketlerin ve acıların tekrar yaşanmadığı günleri, özlemle bekliyoruz.

Bunları da sevebilirsiniz