BAŞKAN KILIÇ: “ALLAH BİZLERE BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Asrın Felaketi’nde millet olarak zorlu bir sınavdan geçtiklerini belirten Başkan Kılıç, “Biz Türkiye olarak, Türk milleti olarak güçlüyüz. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz, gelme gücümüz var” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ülke olarak tarihin en büyük depremlerinden birini yaşadığımızı hatırlatarak, “11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden tam 1 yıl geçti. Ülkemiz için çok zor bir dönem olan asrın felaketinde yaraları sarmak için vatandaşlarımız bir ve beraber oldu.

Asrın felaketinde ülkemiz zorlu bir sınav verdi. Depremin ilk anından itibaren AFAD başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, kolluk kuvvetlerimiz, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü vatandaşlarımız yaraları sarmak için deprem bölgelerine akın etti.

Bizler de Bafra adına ilk günden itibaren deprem bölgesindeydik. Gaziantep’deydik. Elbistan’daydık. Hatay’daydık. Belediyelerimiz tüm ekipleriyle, ekipmanlarıyla, bütün araç ve gereçleriyle, iş makineleriyle, personeliyle, idarecileriyle oradaydık. Oluşturduğumuz koordinasyon sayesinde ekiplerimiz gayretli çalışmalarıyla gerek insani yardımların ulaştırılmasında gerekse arama kurtarma faaliyetlerinde görev aldı. Ayrıca Bafra Belediyesi olarak ilçemizde organize edilen ve kurum-kuruluşların ve hemşehrilerimizin de seferberliğiyle toplanan yüzlerce tır insani yardım deprem bölgemize ulaştırıldı” dedi.

“Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın”

Depremin ardından tüm ülkemizde olduğu gibi depremzede vatandaşlarımızı Bafra’mızda misafir ettik, yanlarında olduk. Yaramızı birlikte sardık. Tüm bu çalışmalarımızla depremin açtığı yarayı birlik ve beraberlik içerisinde sarmaya çalıştık. Biz Türkiye olarak, Türk milleti olarak güçlüyüz. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz, gelme gücümüz var. Buradaki en önemli gücümüz de birlik ve beraberliğimiz. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Rabbim birlik, beraberliğimizi daim etsin. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz