BAŞKAN DOĞAN, MUHTARLARLA BULUŞTU

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla gerçekleşen bir dizi programda Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, muhtarlarla bir araya geldi. 143 mahalle muhtarıyla buluşan Başkan Doğan, mahalle muhtarlarına Çarşamba’ya kazandırdıkları yatırımları anlattı. Program, muhtarların yatırım ziyaretleri ile son buldu.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların yerel yönetimlerin yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Doğan, “Tüm muhtarlarımızın, Muhtarlar Günü kutlu olsun” dedi.

Düzenlenen programa; Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, ilçe protokolü ve mahalle muhtarları katıldı. Programın ardından Çarşamba Belediyesince çalışmaları devam eden; Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi, Yöresel Ürünler Çarşısı, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi, Tekstilkent, Taş Ocağı, Durgunsu Kano Yarış Parkuru ve Geçici Bakım Merkezi (hayvan barınağı) alanları ziyaret edildi. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, vefat eden muhtarları da unutmayarak vefat eden muhtarlarının ailelerini de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

“Ulaşamadığımız vatandaşımız kalmadı”

Muhtarlarla bir araya geldiği programda konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yerel yönetimlerimizin en önemli unsurlarından biri olan tüm muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum. İnşallah gelecek süreçte de tüm muhtarlarımızla aynı şekilde çalışmayı sürdüreceğimizi umuyorum. Muhtarlarımızın yaptıkları işleri asla küçük görmemeleri gerekir. Çok büyük işler yapıyorlar. Muhtarlarımızın eliyle mahallelerimizde ulaşamadığımız vatandaşımız kalmadı. Pandemi sürecinden bugüne geçen 5 yıllık bu süreçte, hep beraber devletimizin vatandaşlarımızla arasındaki el olduk, aracı olduk. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim; kapımı hiçbir muhtarımıza keza hiçbir vatandaşımıza kapatmamaya gayret gösterdim. Gülen yüzü eksik etmemeye, elimizde imkân yoksa bile imkânımız olduğu kadar derde dermen olmaya gayret ettik. 4 bin km üzerinde köylerde tarla yolu yapmışız. Çarşamba’mızın merkezinde gelecek 100 yılına hizmet edecek, Çarşamba’yı taşıyacak altyapı yapıyoruz. İmar planında olan mahallerimizde doğal gazı buluşturmuş olduk. Emek veren tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte bize desteklerini eksik etmeyen Sayın Kaymakamımız Şükrü Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Muhtarlar Dernek Başkanımız Veysel abiyle 2 yıl geçirdim, 3 yılı da inşallah Yusuf Bey’le geçiriyoruz, ikisine de teşekkür ediyorum. Çarşamba’da bu noktada diğer daire müdürlerimizle önemli bir birlik ve beraberliğe imza attık.”

Çarşamba’ya 100 yıl hizmet edecek yatırımlar

Çarşamba’ya kazandırılan yatırımlardan da bahseden Başkan Doğan, “Çarşamba Organize Sanayi Bölgemiz yükselmeye devam ediyor. 2 fabrikamız faaliyete başladı. OSB’mizde 38 fabrikamızın da inşaatı bittiğinde, inşallah Çarşamba’mızın 7 bin 500 evladı ekmek yiyecek. Tekstilkent alanımızda da 5 fabrikanın çalışmaları sürüyor. Bittiğinde 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlanacak. Yüzme havuzundan kütüphaneye, bilim merkezine birçok yatırımı ilçemize kazandırıyoruz. İnşallah 29 Ekim’de kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan da sporcularımız için kano merkezi yapıyoruz. Bugün 5 Çarşambalı çocuğumuz kano milli takımına seçildi. Spor Akademisi Hazırlık Kurslarımız ile 500 öğrencimizi polisinden askerine hayallerindeki mesleğe kavuşturduk. Halk eğitim merkezlerinde açtığımız ücretsiz kurslarla dershaneye gidemeyen, etüt merkezlerine gidemeyen evlatlarımıza eğitimler verdik. Tıp fakültesinden hukuk fakültesine, mühendisliğe Çarşamba’mızın çocukları üniversitede okuyorlar. Belki kıymetleri 5 yıl, 10 yıl sonra daha da ortaya çıkmış olacak önemli işlerin temellerini hep beraber attık. Muhtarlar Günü’nüzü tekrardan kutluyorum. Mahallelerimizdeki hemşehrilerimize selamlarımızı iletmenizi istiyorum” diye konuştu.

“Filistin için dua ediyoruz”

Filistin’de yaşanan insanlık dramı ile ilgili de konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “İnsanlık olarak hepimiz zor bir imtihan dönemi geçiriyoruz. Sadece Müslümanlar açısından geçerli değil, dünyada yaşayan her insan için böyledir diye düşünüyorum. Bugün Filistin’de küçücük tabutların defnedildiği günleri görüyoruz. Eğer cenaze tabutları küçülmeye başlamışsa dünyada zalimlik hat safhaya ulaşmıştır diye düşünüyorum. Allah devletimize güç kuvvet versin. Dünyaya inşallah Müslümanların eliyle, Türklerin eliyle adalet, insanlık, barış gelsin diye de dua ediyorum” dedi.

“Muhtarlarımız aynı zamanda kanaat önderleri”

Muhtarlarla koordineli bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Tüm muhtarlarımızın, Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde hepimiz bir aradayız. Muhtarlarımız bir defa bölgelerinde, mahallelerinde her şeyden çok kanaat önderleridir. Vatandaşlarımız tercih etmişler, sizde o vasfı görmüşler ve kendilerine muhtar, kanaat önderi yapmışlar. Dolayısıyla hepiniz bir öndersiniz, lidersiniz, kanaat önderisiniz. Önümüzde birkaç ay sonra seçim var hepinize başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Yaklaşık 5 yıllık bu süreçte beraberdik, birlikte çalıştık. Bana ulaşamayanınız yoktur herhalde. Hepinize yardımcı olmaya çalıştık. Bizlerin, Belediye Başkanımızın orada temsilcileri sizlersiniz. Cumhurbaşkanımızın temsilcileri sizsiniz. Siz orada kamu görevi yapıyorsunuz, büyük bir görev icra ediyorsunuz. Biz arkadaşlarımıza hep diyoruz, bir yere gittiğinizde önce muhtarlarımızla görüşün. Onlar size her zaman yardımcı ve destek olacaklardır diye. Çünkü orada halkın temsilcisi, vatandaşın temsilcisi muhtarlardır. O doğrultuda sizlerle beraber çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Filistin’de insanlık dramı yaşanıyor

Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Biz Çarşamba’da biriz. Muhtarlar olarak, belediye olarak; partiler olarak da burada beraberiz. Halk olarak da birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Kaymakamlık olarak herkesi kucaklamaya çalıştık. Huzuru sağladığımızı düşünüyorum. Filistin’de yaşananlara değinmek istiyorum. Filistin’de büyük bir insanlık dramı yaşandı. Filistin’de insanlık bitti. Ben Filistin’de hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gerçekten büyük bir zulüm var ve bu zulüm de bitecektir inşallah. İslam aleminde büyük bir birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Ben hakikaten bu katliamı yapanları lanetliyorum, kınıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“Bizler devletin gözünde halk, halkın gözünde devletiz”

Programda konuşan Çarşamba Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Özkan, “Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle hepimiz çok üzgünüz. Orada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde bir aradayız. Hepiniz mahallelerimize hizmet etmek için vatandaşlarımız tarafından görevlendirilmiş kişileriz. Bugünü, dünyada olanlardan dolayı buruk geçiriyoruz. Bu bizim bu dönemdeki son muhtarlar günümüz. Muhtarlığı bırakacak muhtarlarımız var, bir dahaki dönemde beraber muhtarlık yapamayacağımız muhtarlar var. 3 yıldır Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanıyım. Hepinize teşekkür ediyorum, bizi desteklediğiniz için haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Çarşamba halkı adına yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yapacağınız çalışmalarda da başarılar diliyorum. Bizler devletin gözünde halk, halkın gözünde devletiz. Hepimizin çok onurlu bir görevi var. Ben inanıyorum ki hepimiz layıkıyla devletimize hizmet etmek için elimizden geleni yaptık. Sayın Kaymakamımız Şükrü Yıldırım’a, Belediye Başkanımız Halit Doğan’a, kurum müdürlerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz